Horner: "Doel om op eerste testdag van 2018 honderd ronden te rijden"

Gepubliceerd op 02 november 2017 door Julien Lemmen

Na een tegenvallend begin van het seizoen heeft het team van Red Bull Racing in de tweede seizoenshelft flink stappen gemaakt en kan het nu concurreren met Mercedes en Ferrari. Teambaas Christian Horner spreekt dan ook de hoop uit dat het team uit Milton Keynes volgend jaar meteen vanaf het begin mee kan strijden om de overwinningen.

Tegenover Motorsport.com licht Horner zijn strijdplan voor 2018 toe: “We willen de nieuwe RB14 wat eerder klaar hebben. We spreken dan over een dag of vijf eerder, maar aangezien de ontwerpprocessen en productieschema’s zo strak op elkaar afgestemd zijn, zullen deze vijf dagen van cruciaal belang zijn om niet met een achterstand aan de wintertests te beginnen. Het is ons doel om op de eerste dag van de eerste testweek honderd ronden te kunnen rijden.”

Dat de reglementen voor komend jaar nauwelijks veranderen ziet Horner daarbij als een voordeel: “De regelementen zullen vrijwel gelijk blijven, dus wat we dit jaar geleerd hebben over de RB13 kunnen we overhevelen naar de RB14. Uiteraard hopen we ook dat de prestaties en de betrouwbaarheid van de motor verbeterd zullen worden voor aanvang van het komende seizoen. We hebben al bewezen dat we over een uitermate competitief chassis beschikken. Sinds Hongarije zijn we erg sterk voor de dag gekomen. De lessen die we dit jaar geleerd hebben, kunnen we meenemen en zullen er hopelijk voor zorgen dat we sterk aan het seizoen beginnen, zodat we in Australië niet weer op een seconde achterstand staan.”