Jos Verstappen na dominante race van Max in Mexico: “Waanzinnig knap”

Gepubliceerd op 30 oktober 2017 door Johan Peeters

Na alle commotie na de race in Austin zag vader Jos Verstappen zijn zoon Max een week later in Mexico op de best mogelijke manier revanche nemen. Met een foutloze en dominante race stelde de snelle Limburger zijn derde zege in de Formule 1 veilig.  De 20-jarige coureur van Red Bull Racing heerste van bocht twee tot aan de finish en bestempelde zijn race na afloop als “een van mijn makkelijkste ooit”.

“Hij heeft het waanzinnig goed gedaan”, steekt Jos van wal in het programma Peptalk op Ziggo Sport. “Als je ziet hij de race ingedeeld heeft en hoe gemakkelijk hij die rondetijden kon rijden, ja waanzinnig, waanzinnig knap.”

“Ik ben echt nog niet vergeten hoe we er een paar maanden geleden voor stonden, zeker niet. Het team ook niet. Wij willen winnen, zij willen winnen, we hebben alles op scherp gezet, het team zelf ook en dit is het resultaat. Als je bekijkt welke auto dat ze aan het begin van het seizoen hadden en de auto die ze nu hebben, dan zie je dat het echt een topteam is.”

 “Ze hebben wel wat veranderingen doorgevoerd aan de auto die Max wel erg goed liggen. En dat laat Max vanaf dat moment ook zien. Vanaf dat moment zijn ze heel competitief in de wedstrijd.”

Vooruitblikkend op de slotfase van het seizoen laat Jos nog optekenen: “Ja Brazilië, we hebben vorig jaar gezien hoe het kan gaan, we hopen op een beetje regen. Maar daar heb je ook weer een heel lang recht stuk waar we wel weer wat zullen verliezen op de concurrentie, maar in race trim moet het er wel goed uitzien.”

Ter afsluiting wordt er samen met Jos nog terugkeken naar de allesbepalende start van de race in Mexico: “De start was gewoon goed, zei Max, en dan moet je gewoon de slipstream meepakken van Vettel. Dan komt Max er langs en dan zie je dat Hamilton daar weer langs komt, wat wil je nog meer? Dat is wat de Formule 1 wil zien. Dan is het dringen geblazen in bocht één, twee en drie, en dat is wat er gebeurt. Absoluut een mooi moment.”