Max verkozen tot ‘Driver of the Day’ in Grand Prix Amerika

Gepubliceerd op 22 oktober 2017 door Bryan van Berlo

Voor de derde keer dit Formule 1-seizoen is Max Verstappen verkozen tot ‘Driver of the Day’. Fans brachten wereldwijd via Formula1.com hun stem uit tijdens de race, waarbij de 20-jarige Nederlander er de meeste vergaarde tijdens de Grand Prix van Amerika, waar Max vierde werd. Na een geweldige inhaalrace naar het podium in China en een prima tweede plek in Japan kreeg Max deze titel ook al toebedeeld.

Max beleefde in Austin een geweldige inhaalrace door zich vanaf de zestiende startplek naar voren te rijden. Na een goede start verschalkte de Nederlander de ene na de andere coureur. Vanaf een vijfde plek tegen het einde van de race maakte Max zijn laatste pitstop en begon hij de opmars naar het podium.

Na een goede inhaalactie op Valtteri Bottas en een nog spectaculairdere passeerbeweging op Kimi Raikkonen in de laatste ronde, kwam de Red Bull Racing-coureur als derde over de finish. Een controversiële tijdstraf van vijf seconden gooide echter roet in het eten, waardoor Max uiteindelijk als vierde geklasseerd werd. Desondanks kan de Nederlander terugkijken op een erg sterke race.