Max over inhaalactie op Hamilton: “Ik moest hem aanvallen en dat is wat ik deed”

Gepubliceerd op 05 oktober 2017 door Niels Hendrix

Max Verstappen is vanuit Maleisië naar Japan gereisd, waar komend weekend op Suzuka geracet wordt. Inmiddels weer zo goed als fit, kijkt Max natuurlijk erg tevreden terug op zijn winst op Sepang. “Deze overwinning motiveert me en toont dat als alles goed gaat, er een goed resultaat volgt. Bij mijn winst in Barcelona zat een portie geluk en met een goede strategie wonnen we die race. In Maleisië moest ik het echt zelf doen. Lewis Hamilton inhalen en daarna de race controleren. Gelukkig ging alles goed.”

Max legt uit hoe zijn inhaalactie op de Britse Mercedes-coureur werd opgebouwd. “Over de boordradio werd mij verteld dat Lewis te horen had gekregen dat zijn accu binnen een ronde weer vol zou zijn. Dus ik moest hem die ronde aanvallen en dat is wat ik deed. De ronde daarvoor worstelde hij al met de tractie in de laatste bocht, dus daar won ik al wat tijd. Daarna gebruikte ik mijn accu en alles pakte goed uit.”

Red Bull Racing kwam sterk voor de dag in Maleisië. Max vervolgt: “Op een gegeven moment moet je op de sterke punten van de auto inspringen, in plaats van altijd een compromis zoeken. Dat is wat we in Maleisië gedaan hebben. Met name in de hete omstandigheden, wanneer de banden een belangrijke factor zijn in het vinden van een goede balans, leek dat voor ons te werken.”

Kun je de auto van nu nog met die in Melbourne vergelijken? “Wat betreft balans is het een compleet andere auto, veel completer. In de eerste races was de auto onvoorspelbaar en lastig af te stellen. Nu is de auto in lijn met wat de engineers verwachten, dat is positief. In het begin van het jaar lagen we in sommige races ver achter. Om vanaf daar te komen tot waar we nu staan, is erg indrukwekkend.”

“Tot aan Maleisië was het een seizoen om te vergeten en ondanks dat ik veel punten ben misgelopen, is er nu een positief hoogtepunt. We gaan de goede kant op. We hebben onze les geleerd en ik heb er alle vertrouwen in dat we er volgend jaar vanaf het begin af aan beter voor staan.”

Over zijn kansen op Suzuka houdt Max zich nog op de vlakte. “We hebben de laatste paar races grote vooruitgang geboekt, daar ben ik natuurlijk erg blij mee. Maar we moeten hier opnieuw laten zien dat we een echt goed chassis hebben. Je moet opnieuw de ‘sweet spot’ vinden om de auto goed af te stellen. Dat is niet altijd even makkelijk. We moeten het afwachten. Ik kan er vrijdag of zaterdag, afhankelijk van het weer, meer over vertellen.”

Klik hier voor de prijsvraag van de GP van Japan en win een 1:43 Japan 2016 schaalmodel!