Max in Hongarije over halo: “Ik vind het niks”

Gepubliceerd op 27 juli 2017 door Niels Hendrix

Tijdens de persconferentie van de FIA, waar Max Verstappen weer te gast was, werd uiteraard gepraat over de Hongaarse Grand Prix, die dit weekend op het programma staat. Het andere punt van discussie was de halo, die door de FIA is ingevoerd voor 2018.

Max kreeg onlangs van zijn teambaas Christian Horner complimenten over de vooruitgang die hij als coureur heeft geboekt. “Het is altijd het doel om jezelf elk jaar te verbeteren. Ik denk dat ik ten opzichte van vorig jaar zeker vooruit ben gegaan. Natuurlijk is het lastig om dat te laten zien als je uitvalt, maar gelukkig had ik in Silverstone geen problemen”, vertelt Max. “Maar we moeten eerlijk zijn tegenover onszelf, want er was een probleem met de andere auto. We moeten dus nog betrouwbaarder zijn. Laten we daarmee hier in Hongarije beginnen en kijken hoe het gaat.”

Hoe zie je de kansen voor Red Bull Racing hier op de Hungaroring? “Het is afwachten hoe goed de updates werken. De teams voor ons staan natuurlijk ook niet stil, maar hopelijk zitten we er dicht bij. In Silverstone gingen we een beetje de verkeerde kant uit, maar als je naar voorgaande races kijkt, liepen we in. Laten we proberen op die voet door te gaan en hopelijk vinden we een goede balans. Als er hier dan iets gebeurt, zoals altijd Hongarije, dan hebben we een goede kans.”

Wat hoop je dat de upgrades aan je auto zullen brengen? Max: “Dat we het gat naar de teams voor ons kunnen dichten. Dat is op dit moment ons duidelijke doel.” Ligt deze baan Red Bull Racing? “Dat hopen we. Over het algemeen zou het hier iets beter moeten gaan, het vermogen speelt een minder grote rol. Maar we hebben een goede balans nodig en daar moeten we aan werken.”

De invoering van de halo houdt de gemoederen in de Formule 1-paddock flink bezig. Max heeft een uitgesproken mening: “Ik vind het niks, maar natuurlijk respecteer ik de beslissing van de FIA. Ik denk dat met de introductie van de virtual safety car het gevaar flink is gereduceerd. Ook zijn de veiligheidskettingen aan het wiel erg sterk, dus je verliest niet snel een wiel. Als er bijvoorbeeld onderdelen van een auto rondvliegen dan beschermt de halo je ook niet. Dus ik begrijp niet goed waarom we het nodig hebben.”

Beïnvloedt de halo de manier van rijden? “Het zicht en het ding voor je waren niet geweldig, bij de halo die ik geprobeerd heb. Ik houd er niet van.” Neemt het de spanning van Formule 1 weg? “Ik denk dat zodra ik dat ding op mijn auto heb, ik het niks vind. Dus de spanning is al weg voor ik in de auto zit.” Denk je met de halo meer risico’s te nemen, wordt tenslotte gevraagd. Max reageert ad rem: “Dat zou betekenen dat je op dit moment niet goed bezig bent, dus dat lijkt me niet.”

Klik hier voor de prijsvraag van Hongarije en win een oranje Max Verstappen driver cap met een oranje VER vlag!