Horner na GP Groot-BrittanniŽ: "Prima prestatie neergezet"

Gepubliceerd op 16 juli 2017 door Bryan van Berlo

Red Bull Racing heeft tijdens de Britse Grand Prix een goed resultaat geboekt door met beide auto’s punten te scoren. Max Verstappen finishte als vierde, terwijl teamgenoot Daniel Ricciardo zich vanuit een negentiende startplek terugvocht naar een vijfde plek.

Teambaas Christian Horner blikt terug op de race: “Beide coureurs hebben vandaag in Silverstone een prima prestatie neergezet. Max haalde gelukkig de finish en zorgde voor het nodige entertainment in zijn stevige, maar faire gevecht met Sebastian. We wisten dat de marge wat betreft de banden met een vroege eenstopper niet erg groot was. Zodra we zagen dat Kimi problemen had met zijn banden en we wisten dat we geen positie op hem goed konden maken, hebben we beslist om Max naar binnen te halen voor een pitstop. Hij heeft goed werk geleverd om de auto over de streep te brengen en de finishvlag voor het eerst te zien sinds Monte Carlo.”

“Daniel’s herstel tijdens de race was uitstekend, vooral nadat hij buiten de baan raakte bij Luffield en weer van voor af aan moest beginnen, na in de eerste ronden veel plaatsen goedgemaakt te hebben. Het was een geweldige ommekeer na de problemen van gisteren.”