Max: “Vertrouwen dat we het gat kleiner kunnen maken”

Gepubliceerd op 06 april 2017 door Bryan van Berlo

Voorafgaand aan het raceweekend in China sluit Max Verstappen samen met Sebastian Vettel en Nico Hülkenberg aan bij de persconferentie van de FIA. Hier vertelt hij over het gat naar Ferrari en Mercedes, de nieuwe regels en het betrekken van de fans bij de sport.

Als eerste wordt er naar de sfeer in het team gevraagd na zijn behaalde vijfde plaats in Australië: “Die is redelijk hetzelfde. Natuurlijk moeten we ons verbeteren, maar dat is hoe de situatie op dit moment is. We werken hard om nieuwe onderdelen op de auto te krijgen en onze snelheid te verbeteren, zodat we wat dichter bij de beste twee teams zitten. We zullen zien hoe het er hier in Shanghai op een normaal circuit aan toe gaat.”

Hoe lang het duurt voordat Red Bull Racing de aansluiting heeft gevonden is volgens Max nog moeilijk in te schatten: “Het is moeilijk om dat te zeggen. Het gat is best groot, maar ik heb er vertrouwen in dat we het de komende races kunnen verkleinen zodat we binnen een seconde zitten. Daarna zien we hoe het gaat als we de grotere upgrades krijgen, waaronder die voor de motor.”

De auto moet hiervoor volgens de Nederlander nog op een aantal punten verbeterd worden: “We kunnen de algemene balans van de auto verbeteren. Tijdens de kwalificatie voelde het best goed, maar we hebben simpelweg meer grip en vermogen nodig. Het zit hem een beetje in beide. Je probeert een efficiënte auto voor het rechte stuk te maken om het tekort aan vermogen te compenseren.”

Na de eerste race van het seizoen is er nog veel gesproken over het fysieke aspect van auto. Volgens Max voelt het niet veel anders dan vorig jaar, omdat er zoveel getraind is: “Ik word vanuit mezelf ook steeds ouder en sterker, dus het was goed te doen.”

Ook het inhalen is dit jaar een punt van discussie. De nieuwe regels zorgen ervoor het lastiger is om de voorliggende auto te volgen. In China verwacht Max de situatie echter anders dan op het stratencircuit in Australië: “In Melbourne is het altijd moeilijker om in te halen, dat is het karakter van de baan. Vorig jaar was er in China veel actie, dus ik verwacht dat het inhalen hier beter gaat. Het zal wat moeilijker zijn dan vorig jaar, maar niet zoals in Melbourne.”

De nieuw aangestelde eigenaar van de Formule 1, Liberty Media, betrekt de fans graag bij de sport. In hoeverre moet de sport naar haar fans luisteren? “Het is altijd goed om verschillende meningen te hebben en ook naar de fans te luisteren.” Max geeft ook aan dat hij het motorgeluid mist: “Als je als klein kind naast de baan stond, was het magisch als de Formule 1 auto's voorbij kwamen. Niet eens met 350km/uur, maar met 310 of 320. Nu gaan we erg snel, maar ziet het er op het rechte stuk soms niet zo snel uit als een aantal jaren gelden. Het geluid geeft de fans ook een bepaalde indruk.” Dit samen met meer actie op de baan is volgens de Nederlander een groot verschil: "Als je dat terug krijgt in de sport, maakt het niet uit hoe snel de auto’s over een ronde zijn. Het motorgeluid maakt een stuk meer los dan een auto die drie seconden sneller is dan afgelopen jaar.”

Klik hier om mee te spelen met onze prijsvraag en win een Red Bull Racing trui met capuchon!