Max over China: “Alles ligt nog open”

Gepubliceerd op 31 maart 2017 door Niels Hendrix

Vooruitblikkend op de volgende Grand Prix, in China, laat Max Verstappen weten: “Het is fijn om naar China te gaan, omdat het een speciale plek is en een erg mooi circuit heeft. Met het eten heb ik al goede ervaring in Nederland, maar je moet het echte eten altijd proberen als je daar bent. Vanwege mijn dieet moet ik wel oppassen niet teveel Chinees te eten, omdat ik er echt van houd.”

“Het land heeft een rijke geschiedenis en ik zou het leuk vinden om de grote panda’s een keer te zien. Ik kijk ernaar uit om erheen te gaan, zo vroeg in het seizoen, nu alles nog nieuw is en nog open ligt.”

Een week na de Chinese Grand Prix verhuist de Formule 1 paddock naar Bahrein. Max vervolgt: “De baan in Bahrein is erg interessant. Ik vind hem mooi, maar hij is erg zwaar voor de banden. Het gaat over in een nachtrace, wat betekent dat de omstandigheden erg veranderen en de baan erg glad kan worden. Met al dat zand brengt dat nieuwe uitdagingen met zich mee.”

“Het hotel waar we verblijven, is erg goed. Het ligt bij het strand en ik heb ook goede herinneringen aan het kartcircuit van Bahrein, dus ik kijk altijd uit naar dat raceweekend.”