scroll
Scroll naar benedenvoor het laatste nieuws

Max over Suzuka: “Laat me mijn tweede plek niet zomaar afnemen”

Gepubliceerd op 20 oktober 2016 door Johan Peeters

Met de Grand Prix van de USA van aankomend weekend voor de deur gaf Max Verstappen in een gesprek met de aanwezige pers op donderdag nogmaals zijn mening over de afgelopen race in Japan, en kijkt hij vooruit naar de wedstrijd in Texas.

Op het Circuit of the Americas, waar de snelle Limburger vorig jaar in zijn Scuderia Toro Rosso knap als vierde eindigde, vertelt Max: “We moeten klaarwakker blijven in het gevecht met Ferrari. We hebben met de vijftig punten voorsprong dan wel een mooie buffer, maar we mogen zeker niet verslappen. Ferrari heeft een paar keer pech gehad, maar zorgen maak ik me niet. We hebben een geweldige auto en in Japan hebben we laten zien dat we de snelheid hebben om Ferrari het hoofd te bieden.”


Ook wordt Max op zijn duel met Lewis Hamilton op Suzuka aangesproken dat uiteindelijk tot een protest van Mercedes leidde, wat kort daarna weer werd ingetrokken. Max: “Aan zoiets denk ik niet meer na de race. Ik verdedig mijn positie en dat is het. Veel coureurs zouden het op dezelfde manier doen als ik gedaan heb. Japan was een van mijn beste races en de tweede plek laat ik me niet zomaar afnemen. Mijn beste race blijft natuurlijk de race in Spanje, die ik won.”

Over de motorproblemen van Daniel Ricciardo in Japan laat Max weten: “Ik heb zijn data bekeken en heb gezien dat er niet zo’n groot verschil was. Het probleem speelt hier niet meer, omdat we beiden voor dit weekend een nieuwe motor krijgen.”

“Austin is een geweldig circuit. Je kunt er verschillende lijnen rijden en het is niet gemakkelijk een foutloos rondje te rijden. Een goede afstelling is hier nog belangrijker dan op andere banen, omdat er veel verschillende bochten in het circuit zitten. Maar hoe langer ik voor Red Bull Racing rijd, des te beter leer ik de auto kennen. In het begin nam ik de afstelling van Daniel over, maar na verloop van tijd ben ik begonnen de wagen naar mijn eigen smaak af te stellen. Daar ben ik in Maleisië pas echt mee begonnen en daarna heb ik dit in Japan voortgezet. En zo hoort het ook.”

Tot slot laat Max zijn licht ook nog schijnen over het WK-duel tussen Nico Rosberg en Lewis Hamilton. “Alles wijst in de richting van Rosberg, maar ik weet hoe snel het in de autosport om kan slaan. Een uitvalbeurt voor Rosberg en gelijktijdig een overwinning voor Lewis en alles begint weer opnieuw.”

Klik hier om mee te doen met onze prijsvraag en kans te maken op de Max Verstappen RBR #33 driver cap!