Max over Maleisië en Japan: “Mooi en speciaal”

Gepubliceerd op 23 september 2016 door Niels Hendrix

De volgende Grand Prix op de kalender is die van Maleisië. Over een paar dagen reist Max Verstappen af naar het Aziatische land, waar op 2 oktober geracet wordt. De Nederlander vertelt: “Maleisië is erg vochtig en erg heet, bijna zoals in Singapore. Sepang is een mooi circuit, erg cool. Het heeft een lekkere combinatie van snelle bochten bij bocht 5 en 6, en goede inhaalmogelijkheden bij bocht 9. Het weer kan er aardig variëren: het kan er flink stormen, maar de baan kan ook weer snel opdrogen vanwege de hoge temperatuur. Vorig jaar heb ik de omgeving verkend en ik vind Maleisië een erg mooi land. Ik heb er echt genoten.”

Verstappen vervolgt: “Na Maleisië gaan we naar Japan en ik breng een paar dagen in Tokyo door voor ik naar het circuit ga, wat ook leuk zal zijn. Japan zal altijd speciaal voor me blijven, omdat ik daar mijn Formule 1-debuut tijdens de vrije training heb gemaakt. Suzuka is een echt cool circuit. Vooral de eerste sector, die erg snel is en precies wat coureurs mooi vinden. Er zijn niet veel uitloopstroken, dus je moet geconcentreerd blijven: het is een echte old-school baan, erg uitdagend en veeleisend.”

“Japan heeft ontzettend gepassioneerde fans, ze zijn erg aardig en de steun die we krijgen is echt mooi. Ze geven ons ook allerlei cadeautjes, waar ze veel moeite in steken. Ik geniet echt van Japan en het is altijd fijn om er terug te keren.”