Max wil flink scoren in Singapore: “Hopelijk podium”

Gepubliceerd op 15 september 2016 door Niels Hendrix

“Singapore zou ons beter moeten liggen. Hoe goed weten we nog niet, maar gezien de vorige jaren is het een van de betere banen voor Red Bull Racing. We kunnen hier hopelijk voor het podium gaan”, vertelt Max Verstappen strijdlustig onder het kunstlicht. Waarom is Singapore gunstig voor de RB12-auto? “We zijn altijd sterk in langzame bochten en op deze baan zal ons dat helpen.”

Is je benadering met een jaar ervaring nu anders? “We proberen dit jaar de auto niet af te laten slaan bij de start”, zegt Max ad rem met een lach. “Het hele weekend was vorig jaar verder erg positief. Ondanks dat ik anderhalve ronde achter lag, kwam ik terug tot de achtste plek. Mijn race was erg goed, daar was ik super blij mee.

Je wist ook nog een aantal mooie inhaalmanoeuvres te maken! “Op stratencircuits gaat het erom jezelf te positioneren als je de bocht door gaat, voor je gaat inhalen. Downforce speelt dan minder een rol. Hier slijten de banden hard, dus als je goed met je banden kunt omgaan, helpt dat ook.”

Wat is de uitdaging van Singapore? “Door het kunstlicht en de vele uitdagende bochten, waar het lastig is de juiste lijn te vinden, is het een heel veeleisend circuit. Een echt rijderscircuit waar je de limieten moet zien te vinden. Bovendien is het fysiek gezien de zwaarste wedstrijd van het jaar: de hoge luchtvochtigheid en de vele bochten, waardoor er tijdens een ronde weinig rustmomenten zijn, maken het zwaar. Maar dat is mooi, daar houd ik van. Het is een van mijn favoriete circuits om te rijden, zeker met een goede auto zoals ik nu heb.”

Hoe bereid je je voor op zo’n inspannende en bovenal lange race? “De laatste tijd heb ik in de buitenlucht in plaats van in de sportschool getraind. Ik ben vroeg naar Singapore afgereisd en breng veel tijd buiten door. Dus niet in bijvoorbeeld een winkelcentrum met airconditioning, want dan went je lichaam niet aan de omstandigheden. Maar natuurlijk begint het al met de voorbereidingen van veel trainen in de winterperiode.”

Kun je je vochtbalans op peil houden? “Ik drink hier meer dan gebruikelijk, maar het is minder dan je tijdens de race zult verliezen. Het drinken gaat de hele dag door in kleine slokjes.” En tijdens de race? “Dan drink ik als ik dorst heb. Je weet wel hoeveel je aan drinken mee hebt in de auto, ongeveer 800 ml. Maar vorig jaar had ik dat niet eens helemaal leeg.”

De TAG Heuer power unit heeft voor Singapore een upgrade gekregen, wat kun je daar over zeggen? “Hopelijk is de upgrade van de motor positief, dat is afwachten. We hebben goede hoop hier competitief te kunnen zijn en een goede kans hebben om flink punten te scoren. Maar na vrijdag weten we beter waar we staan. Er hangt in ieder geval een positieve sfeer in het team. We gaan altijd voor het best mogelijke resultaat en proberen de auto elke sessie samen te verbeteren, dat is het belangrijkste.”

Klik hier om mee te doen met onze prijsvraag en kans te maken op het nieuwe Max Verstappen t-shirt!