Max blikt vooruit naar Singapore: “Ik heb er vorig jaar van genoten”

Gepubliceerd op 09 september 2016 door Johan Peeters

Volgende week reist het hele Formule 1-circus af naar Singapore voor de Grand Prix aldaar. Onder kunstlicht zal daar in de avond de race verreden worden. Max Verstappen kijkt daar echt naar uit. Vorig jaar, toen nog rijdend voor Scuderia Toro Rosso, werd de jonge Limburger daar na een enerverende race knap achtste.

Max: "Singapore is absoluut één van mijn favorieten. Het is enorm uitdagend, niet eenvoudig te leren en de hitte maakt het nog zwaarder. De race wordt verreden in de avond dus dat maakt de race wel een beetje anders. Je moet je remzones aanpassen naarmate het licht verandert tussen de vroege en de latere sessies. Ik heb er vorig jaar erg van genoten, dus ik kan niet wachten om er weer naartoe te gaan."

“Het plaatselijke eten ziet er goed uit en ruikt heerlijk maar heb er tot nu toe nog niet van gegeten. Ik houd niet van vis en daarom heb ik het in 2015 eenvoudig gehouden met gewoon vlees. Dit jaar wil ik meer van het lokale voedsel gaan proeven.”

Het tijdschema voor de Grand Prix van Singapore wijkt af van de gewone tijden. De race vindt in de avonduren plaats. "Het tijdsverschil is gelukkig geen probleem omdat er in Singapore altijd laat gereden wordt. Dat betekent dat we volgens het Europese tijdschema blijven leven. Het is best grappig omdat je dan midden in de nacht begint aan je avondeten. Dan staan er mensen te feesten terwijl jij zit te eten", aldus Max.