scroll
Scroll naar benedenvoor het laatste nieuws

Het Tyrrell team heeft gisteren de testsessie in Barcelona afgesloten....

Gepubliceerd op 01 februari 1997 door Verstappen Info Page

Het Tyrrell team heeft gisteren de testsessie in Barcelona afgesloten. Op vrijdag reed alleen Mika Salo met de nieuwe auto, zijn eerste echte test op een droge baan met de 025. De Fin reed 54 ronden en kwam tot een tijd van 1m23,3s. Jos was dus met zijn tijd van 1m22.6 de snelste Tyrrell coureur in Barcelona.

Verstappen verklaarde verder dat hij erg tevreden is met het weggedrag van de auto. "De auto is een stuk neutraler in de bochten dan de Arrows die altijd last had van onderstuur. De banden kunnen nog wel wat verbeterd worden voor het seizoen begint, maar daar wordt aan gewerkt" aldus een tevreden Jos.

Het team gaat nu terug naar de fabriek in Engeland waar de laatste hand gelegd wordt aan de tweede auto (die van Jos). Dit chassis is volgens de wensen van Jos aangepast en geeft hem wat meer ruimte voor zijn voeten. Verstappen zal zijn eigen auto eind volgende week in Jerez testen.

De regerend kampioen bij de constructeurs Williams presenteerde vrijdag hun nieuwe auto, de FW19. Het team had weinig reden om de auto te veranderen en rigoreuze wijzigingen zijn er dan ook niet te zien. Volgens technisch directeur Patrick Head is de voornaamste verandering een verbeterde versnellingsbak. Renault gaat er in het laatste jaar als officiele leveancier van de motoren nog vol tegenaan met de nieuwe RS9 motor.

Bijna alle topteams hebben nu hun nieuwe auto's aan de pers laten zien. Alleen McLaren laat nog even op zich wachten. De auto is al wel getest en wordt op 13 februari in de nieuwe West lay-out getoond.