Max richt blik vooruit: “Monza voor ons het lastigste circuit”

Gepubliceerd op 01 september 2016 door Niels Hendrix

Woensdagavond stond Max Verstappen in Terme di Milano voor een sponsorevent. Vandaag zette de Red Bull Racing coureur voet richting Autodromo Nazionale di Monza, het hogesnelheidscircuit in het noorden van Italië. Maar voor de Nederlander aan het einde van de dag een potje voetbal kon spelen – samen met vier collega F1-coureurs tegen een vijftal all-star voetballers – stond hij de verzamelde pers te woord.

De race op Spa-Francorchamps was onderwerp van gesprek. “Daar denk ik hetzelfde over, alleen heb ik het nu achter me gelaten”, aldus Max. Over zijn reactie direct na die race zegt hij: “Op dat moment voelde ik me zo, als je vol emoties boos uit de auto stapt als je een race ontnomen wordt waar tienduizenden fans op de tribune zitten. Het is enorm balen als alles dan na 100 meter voorbij is, zeker als je zo’n goede startpositie hebt. Daar was ik even boos over, maar daar kan ik niets meer aan doen. Ik zeg wat ik denk, ik ga niet liegen.“


Max wilde in Monza graag even met Kimi Raikkonen en Sebastian Vettel praten, om de lucht te klaren. “We wilden een gesprek plannen, maar ze waren heel druk. Het kon dus niet doorgaan. Maar het is goed om even onze meningen te geven en daarover te praten. Verder ligt Spa achter ons. Het was allemaal niet handig, maar het is voorbij.“

“Over het algemeen was het een geweldig weekend, ik heb er ontzettend van genoten. Het was geweldig om al die fans in het oranje langs de baan te zien. Wat er in de race gebeurd is, kan soms gebeuren. Nu focus ik me volledig op Monza, op wat er komen gaat en ik probeer opnieuw te pushen. Ik blijf mijn eigen ding doen en met dezelfde rijstijl als voorheen.”

Over zijn ontvangst in Italië vertelt Max: “Die was prima. Ik heb ook Italiaanse fans, al uit de tijd dat ik veel kartte in Italië. Ik heb goede herinneringen aan het land en haar gepassioneerde fans. Het is goed voor Italië en Ferrari dat er nog op Monza geracet wordt. Voor ons zijn de lange rechte stukken niet ideaal. Het gaat om topsnelheid, hard remmen en met veel tractie de bocht uit komen. Voor ons is dit het meest lastige circuit van de hele kalender. Maar we gaan ervoor om er een positief weekend van te maken.”

Klik hier om mee te doen met onze prijsvraag en kans te maken op het nieuwe Max Verstappen t-shirt!