Felipe Massa hangt helm aan de wilgen

Gepubliceerd op 01 september 2016 door Niels Hendrix

Felipe Massa heeft vandaag in Monza bekend gemaakt dat hij bezig is aan zijn laatste seizoen in de Formule 1. Na de Grand Prix van Abu Dhabi, de laatste dit jaar, houdt de 35-jarige Braziliaan het voor gezien.

Massa debuteerde in 2002 in de koningsklasse van de autosport. In 2008 werd hij vice-wereldkampioen en in totaal behaald hij tot dusver elf overwinningen. Na veertien jaar als Formule 1-coureur zal hij die helm aan de wilgen hangen.

Op een door Williams belegde persconferentie zei een geëmotioneerde Massa: “Wat kan ik zeggen? Ik hou de Formule 1 na dit jaar voor gezien. Ik ben trots op mijn carrière, ook al heb ik het kampioenschap een keer door mijn vingers zien glippen. Ik heb veel vrienden gemaakt en ben blij met mijn prestaties. Ik ben ook trots dat ik deel heb uitgemaakt van dit team. Als kind was ik al fan van Frank Williams. Ik ben iedereen dankbaar, vooral voor alle hulp na mijn ongeluk in 2009. Dat was een belangrijk moment. Nu is het mooi geweest.”

Het besluit van Massa om te stoppen komt niet als een grote verrassing. Het contract van de Zuid-Amerikaan bij Williams liep aan het eind van dit seizoen af en al maanden was duidelijk dat coureur en team alle opties aan het afwegen waren. Massa reed sinds 2014 voor Williams, daarvoor kwam hij uit voor Ferrari en Sauber.