scroll
Scroll naar benedenvoor het laatste nieuws

Max: “Proberen gat richting Mercedes te dichten”

Gepubliceerd op 25 augustus 2016 door Niels Hendrix

Na de zomerpauze is het Formule 1-circus neergestreken in de Belgische Ardennen. Terugblikkend op zijn vrije dagen, vertelt Max Verstappen tijdens de FIA persconferentie, in aanloop naar de Grand Prix op Spa-Francorchamps: “Ik heb tijd doorgebracht met familie en vrienden, wat altijd fijn is, en kunnen relaxen. De laatste dagen voor ik hierheen kwam, heb ik bij mijn vader thuis doorgebracht.”

Het woord thuis is gevallen. Beschouw je Spa-Francorchamps als je thuiscircuit? “Ja, zo ervaar ik dat wel, ondanks dat ik er niet veel gereden heb. Maar dit is zeker het dichtste bij waar ik ben opgegroeid. Er zullen veel fans komen en daar kijk ik absoluut naar uit, alleen maar mooi.”

Wellicht krijgt België in de persoon van Stoffel Vandoorne volgend jaar haar eigen coureur in de F1, hoe zie je dat? “Dat is positief voor de Belgische autosport en dan zullen we geheid meer Belgische vlaggen hier zien. Dan moeten die wedijveren met alle Nederlandse vlaggen! Mocht Vandoorne de F1 in komen dan is dat mooi.”

Op een iets serieuzere noot: Red Bull Racing heeft sinds de laatste race op Hockenheim een kleine voorsprong op Ferrari. Denk je dat je kunt uitlopen? “Dat is waar we de komende races op mikken. De laatste races verliepen erg positief voor ons en nu staan we voor op Ferrari. Het belangrijkste is om ook voor te blijven en het gat richting Mercedes te proberen te dichten, hoewel dat vermoedelijk erg moeilijk zal zijn. We blijven pushen, we blijven ons ontwikkelen. Tot dusver ziet het er erg positief uit.”

Klik hier om mee te doen aan de prijsvraag en kans te maken op de nieuwe MV-cap!