scroll
Scroll naar benedenvoor het laatste nieuws

Max Verstappen: “Ik had lichte twijfels”

Gepubliceerd op 20 augustus 2016 door Johan Peeters

Met zijn stormachtige entree in de Formule 1 in 2015 en zijn winst in de Grand Prix van Spanje, tijdens zijn debuut voor Red Bull Racing, heeft Max Verstappen onmiddellijk het gelijk van Dr. Helmut Marko bewezen om de snelle Limburger al na vier races in zijn tweede Formule 1-seizoen te promoveren van Scuderia Toro Rosso naar Red Bull Racing.

Iets meer dan twee jaar geleden, om precies te zijn op maandag 18 augustus 2014, maakte Toro Rosso bekend dat het op dat moment 16-jarige talent in 2015 voor het Formule 1-team uit Faenza zou racen. Iets dat bij menigeen de wenkbrauwen deed fronsen en vragen opriep of dit wel de goede stap was voor iemand van zijn leeftijd. Max snoerde al snel iedere criticaster de mond. Ondanks een geweldig eerste seizoen in de Formule 1 geeft hij in een interview met F1i.com toe dat hij zelf lichte twijfels had toen ze hem vertelden dat hij zou promoveren naar Red Bull Racing, een kans die hij hoe dan ook met beide handen aan zou grijpen.

“Op het moment dat ik het hoorde sprong ik een gat in de lucht en dacht: ‘ik ben er klaar voor en wil er voor gaan’, omdat na een heel seizoen en een paar races ik het gevoel had klaar te zijn voor deze stap. Als coureur denk je altijd dat het je zal lukken en als je dan de mogelijkheid krijgt zeg je geen nee en ga je ervoor.”

“Natuurlijk is er altijd een vraagteken hoe je het doet ten opzichte van je teamgenoot, maar vanaf het begin ging dat goed en ik had er plezier in en scoorde punten. Nog steeds gaat alles in de goede richting.”

Als de verschillen tussen de teams van Red Bull Racing en Scuderia Toro Rosso ter sprake komen geeft Max aan dat de sfeer bij Toro Rosso beter had gekund met Carlos Sainz als teamgenoot. Helmut Marko gaf ook aan dat de twee uit elkaar gehaald moesten worden.

“In het algemeen is Toro Rosso een goed team maar als je dan de overstap maakt naar Red Bull Racing merk je dat alles een stapje beter is in alles wat ze doen, iets wat je ook mag verwachten van een team dat om het wereldkampioenschap vecht. Niks ten nadele van Toro Rosso want zij deden het beste wat ze konden met de mogelijkheden die zij hadden.”

"De sfeer binnen het team van Red Bull Racing is erg goed. Ik heb het hier enorm naar mijn zin. Daniel is een geweldige teamgenoot, we hebben veel respect voor elkaar en hij is ook nog eens een erg vriendelijk persoon. Het is goed om een goede sfeer tussen beide coureurs te hebben.”

“Ook het team werkt hard, en vanaf het moment dat ik bij het team kwam pushen Daniel en ik elkaar tot de limiet, we pushen het team vooruit wat uiteindelijk goed is voor iedereen.”