Horner: “Een fantastische teamprestatie”

Gepubliceerd op 31 juli 2016 door Julien Lemmen

Christian Horner, teambaas van Red Bull Racing, laat na afloop van de succesvolle race in Duitsland weten: "Het was een fantastische teamprestatie vandaag, vooral van de rijders die vanaf de tweede startrij vertrokken. Beide coureurs hadden een sterke start, waarbij Daniel in bocht één precies genoeg ruimte liet voor Max, ook al leek het erg close. Van daaruit konden de rijders zicht settelen in de race. We kozen ervoor om bij de eerste pit stop de strategieën op te splitsen, met Daniel op zachte banden en Max op de super zachte banden, waardoor ze twee verschillende races reden."

"Toen we Max naar de pit riepen om Rosberg te coveren, wist de Duitser een inhaalactie te maken op Verstappen waarbij Rosberg een tijdstraf kreeg. Het doel was daarna voor beide rijders om hem voor te blijven bij de pit stop. Toen Daniel op de snellere super zachte banden Max wist bij te halen, liet Max hem op verzoek van het team voorbij om geen tijd te verliezen, wat ervoor zorgde dat beide rijders voor Rosberg kwamen te liggen na hun laatste pit stop. Om als tweede en derde op het podium te eindigen hier in Hockenheim, om meer punten te scoren dan Ferrari en de zomerstop in te gaan met een voorsprong van veertien punten op hun in het constructeurskampioenschap is een fanstastisch einde van een erg sterke eerste seizoenshelft."

"Het is tijd voor een welverdiende vakantie voor het hele team om de batterijen op te laden en terug te komen voor de laatste negen races, met circuits die ons hopelijk goed zullen liggen. We hebben al onze verwachtingen in de eerste seizoenshelft overtroffen. Ik denk niet dat iemand vóór het seizoen had verwacht dat we na elf races tweede zouden liggen in het constructeurskampioenschap."