Max blikt vooruit op race: “Ziet er veelbelovend uit”

Gepubliceerd op 30 juli 2016 door Niels Hendrix

Na afloop van de kwalificatie op de Hockenheimring, waar Max Verstappen een sterke vierde startplek veroverde, blikt hij vooruit op de race op zondag. “Het ziet er veelbelovend uit. Hopelijk hebben we dan dezelfde snelheid. Het zal een interessante race worden. Hopelijk kunnen we Mercedes volgen en hebben we de snelheid om van Ferrari weg te rijden.”

Waar liggen de kansen? “De eerste ronde zal waarschijnlijk veel kans bieden, maar met de juiste snelheid komen er daarna meer kansen. Het zal belangrijk zijn wie er het beste met zijn banden om weet te gaan. We lijken hier in de lange runs competitiever ten opzichte van Mercedes dan in Hongarije. Dat heeft ons ook verrast.”

De RB12 lijkt erg stabiel door in de bochten. Is dat het sterke punt van de Red Bull Racing-auto? “Onze auto heeft heel veel grip, vooral aan de achterzijde. Dat helpt om bij het uitkomen van bochten vroeg op het gas te kunnen gaan. De laatste sector in Barcelona was daar een goed voorbeeld van.”

Er zijn hier in Duitsland veel Nederlanders, die luid schreeuwen als je voorbij komt. Krijg je daar iets van mee in de auto? “Nee, dat hoor ik niet. De enige keer dat ik echt iets gehoord heb in de auto, was in Mexico, toen Perez me voorbij kwam in het stadion gedeelte. Dat was de eerste keer dat ik het gejuich van fans hoorde. Maar misschien komt daar in Spa weer verandering in”, besluit Max met een lach. 

Klik hier om mee te doen met onze prijsvraag en kans te maken op de nieuwe #33 RBR 2016 cap en Dutch vlag!