Max: “Niets verkeerds aan verdedigende acties in Hongarije”

Gepubliceerd op 28 juli 2016 door Niels Hendrix

Na afloop van de Grand Prix van Hongarije, waar Max Verstappen na een rondenlang gevecht met Kimi Raikkonen als vijfde werd afgevlagd, ontstond er her en der discussie over de wijze waarop de Red Bull Racing-coureur de Ferrari achter zich had weten te houden. Tijdens dat gevecht reed de Fin op een gegeven moment zelf zijn voorvleugel kapot op de achterkant van de RB12. 

“In mijn ogen was er niets verkeerd aan die acties, want anders hadden de stewards dat ook wel gemeld. Het was een gevecht om positie en bovendien strijden we met Ferrari in het kampioenschap, dus dan ga ik hem niet voorbij wuiven. Het is bovendien moeilijk om in te halen op de Hungaroring, dat zag je ook na mijn eerste pitstop, toen ik Raikkonen niet voorbij kwam”, legt Max in Hockenheim uit tegenover o.a. Verstappen.nl. 

“Je probeert je altijd zo goed mogelijk te positioneren voor een actie, of die nu aanvallend of verdedigend is. We zijn geen zondagsrijders, toch? Senna en Prost deden niet anders. Volgens mij vinden echte fans het mooi om zo’n gevecht te zien.”

Kun je van een verdedigende actie net zo genieten als van een inhaalmanoeuvre? “Dat ligt eraan op welke positie je rijdt”, zegt Max. “Als je moet verdedigen terwijl je op kop rijdt, zoals in Barcelona, dan wel. Het was natuurlijk positief dat ik Raikkonen in Hongarije achter me heb weten te houden, want uiteindelijk zijn daarmee belangrijke punten voor het team gescoord.”

Het gevecht met Ferrari zet zich nu voort in Duitsland. “Ferrari komt over het algemeen sterker voor de dag op Hockenheim dan op de Hungaroring, omdat hier lange rechte stukken en minder bochten zijn. Maar het is afwachten. Het is de eerste keer dat ik hier met een Formule 1-auto rijdt, dus het is moeilijk om dat in te schatten. Het is wel positief dat we de laatste wedstrijden dichterbij zijn gekomen in het kampioenschap. Hopelijk kunnen we op die weg doorgaan.”

Hoe realistisch is het om het podium te bereiken in Duitsland? “Hockenheim zal niet het makkelijkste circuit voor ons zijn. Ik denk dat Hongarije onze auto beter lag. Maar je weet het nooit”, besluit Max, die in 2014 zijn eerste overwinning in de Formule 3 scoorde op de Duitse baan. 

Klik hier om mee te doen met onze prijsvraag en kans te maken op de nieuwe #33 RBR 2016 cap en Dutch vlag!