scroll
Scroll naar benedenvoor het laatste nieuws

Verstappen wil strijd met Ferrari voortzetten in Hockenheim

Gepubliceerd op 26 juli 2016 door Bas Winckels

Het is nog maar twee dagen geleden dat Max Verstappen een verbeten strijd voerde met Kimi Räikkönen in de Grand Prix van Hongarije, maar daar kan de Nederlandse coureur niet lang bij stil blijven staan. Hij richt zich al op wat voor hem ligt: de Grand Prix van Duitsland op de Hockenheimring. En omdat er maar een week tussen de twee races zit, is er niet veel tijd te verspillen. En dat ligt de Nederlander wel. “Dat is het beste: meteen na Hongarije, vlak voor de zomervakantie", vertelt Max aan Verstappen.nl.

Het debuutseizoen van Verstappen in de Formule 1 kende geen Duitse Grand Prix, maar de baan is niet nieuw voor hem. Hij testte hier een flink aantal kilometers in junior raceklassen en het is de plaats waar hij zijn eerste overwinning in de Formule 3 behaalde. “Ik vind het een erg leuk circuit. Ik heb hier nog niet met een Formule 1-wagen gereden, maar ik bewaar er goede herinneringen aan mijn tijd hier in de Formule 3 en aan de tests die ik er gedaan heb. Het is er altijd erg leuk.” Dat is ook te merken aan het enthousiasme op de tribunes: “De Duitse fans zijn altijd erg gepassioneerd als het op racen aankomt en hopelijk kunnen we hen een mooie race voorschotelen.”

Vooruitkijkend naar de race zijn er een paar dingen die bij het jonge racetalent naar boven komen drijven: “Het is een zwaar circuit, met name de laatste sector. En toen mijn vader hier nog racete, toen het circuit nog lang was, was er altijd al een geweldige sfeer.” De Nederlandse coureur van Red Bull Racing kijkt uit naar de race. “Hopelijk ligt het circuit onze auto goed en kunnen we weer voor het podium vechten. Het zal spannend worden. We zitten nu heel dicht bij Ferrari, ook in de stand om het kampioenschap. Die strijd bevalt ons erg goed en hopelijk kunnen we die in Hockenheim voortzetten.”

Klik hier om mee te doen met onze prijsvraag en kans te maken op de nieuwe #33 RBR 2016 cap en Dutch vlag!