Max tijdens FIA persconferentie: “Hopelijk weten we het podium te halen”

Gepubliceerd op 21 juli 2016 door Niels Hendrix

Tijdens de persconferentie van de FIA, donderdagmiddag op de Hungaroring, zat Max Verstappen gebroederlijk op de eerste rij naast Nico Rosberg, met wie hij tijdens de laatste race op Silverstone twee mooie gevechten leverde. 

“Daar heb ik van genoten, zowel op de intermediates als de medium compound banden. De auto presteerde erg goed in beide weersomstandigheden”, vertelt Max. “We weten dat de auto altijd sterk is op een natte baan en ik genoot er zelf ook van. Toen ik Nico voorbij was, kon je de echte snelheid van de auto zien en die was erg goed. Ook daarna, op de mediums, konden we goed meekomen, daar was ik blij mee.”

“Om als derde te finishen en uiteindelijk tweede te worden, was een geweldig resultaat voor Red Bull Racing”, vult Max aan, die doelt op de aan Rosberg uitgedeelde tijdstraf, waardoor de Nederlander als tweede in de Grand Prix van Groot-Brittannië werd geklasseerd. 

Ken je na je overstap naar Red Bull Racing de RB12 al door en door? “Je leert altijd. Ik zit vol vertrouwen in de auto. Elke keer dat ik instap, leer ik meteen weer iets en je vindt altijd nieuwe details om de afstelling te verbeteren, dus ik blijf leren.”

Is het mentaal anders om voor Red Bull Racing te rijden, bijvoorbeeld met de blauwe vlaggen? “Het racen is niet anders, omdat je je directe concurrenten als eerste tegenstander ziet. Je weet met wie je het gevecht aan kunt gaan en met wie niet. In dat opzicht is het voor mij niet echt veranderd. Wel wat betreft de blauwe vlaggen. Eerst was het vervelend om erdoor aan de kant te moeten gaan, maar nu ben ik degene die anderen op een ronde zet en irriteert het als ze niet aan de kant gaan”, zegt Max met een glimlach. 

Wat verwacht je dit weekend in Hongarije? Hoe schat je je kansen in? “Onze beste kans hadden we in Monaco, maar ook hier op de Hungaroring kan onze auto sterk voor de dag komen. Ik heb zin in het weekend. Tot dusverre heeft de auto goed gepresteerd, zelfs op circuits waar we dat niet verwacht hadden. Het draait nu op de afstelling en hoeveel we tijdens de sessies kunnen verbeteren. Hopelijk komen we erg dicht in de buurt van Mercedes.”

Vorig jaar scoorde je met Scuderia Toro Rosso een mooie vier plek. “Natuurlijk hadden we wat geluk om vierde te worden, ondanks een drive through penalty, maar het was een geweldig weekend waar ik van heb genoten. Dit jaar mikken we erop beter dan vierde te finishen, dus hopelijk weten we het podium te halen.”

Het seizoen is halverwege en je staat zesde met 90 punten. Is de derde plek in het kampioenschap haalbaar? “We zitten er goed bij en aan het eind van het seizoen zullen we zien waar we staan, of dat derde of zesde is, of daar tussenin. Ik doe elke race mijn uiterste best en na de laatste race in Abu Dhabi zien we wel waar we geëindigd zijn.”

Ben je je ervan bewust dat je wereldwijd fans hebt? “Dat is natuurlijk ontzettend mooi. Geweldig dat er steeds meer fans bij komen. Hopelijk worden dat er alleen maar meer”, besluit Max vanachter de tafel. 

Klik hier om mee te doen met onze prijsvraag en kans te maken op een door Max gesigneerde cap en Dutch vlag!