Max over Hungaroring: “Je moet heel geconcentreerd blijven”

Gepubliceerd op 15 juli 2016 door Niels Hendrix

Na de successen in Oostenrijk en Groot-Brittannië, waar Max Verstappen twee maal een tweede plaats scoorde, staat de Red Bull Racing-coureur te popelen om naar Hongarije af te reizen. Vorig jaar wist hij daar op de Hungaroring zijn Scuderia Toro Rosso naar een knappe vierde plaats te sturen.

“De Hungaroring is een geweldige baan en Budapest een fantastische stad. Normaal gesproken is het ook lekker warm in Hongarije”, zegt Max. “Ik rijd graag op de Hungaroring: omdat het zo'n smalle baan is, voelt het met zo'n grote auto een beetje als karten.”

“Door de vele bochten is het een vrij zware baan, je krijgt tijdens een ronde niet de kans om even bij te komen. Daardoor is het in die hitte flink zweten. De tweede sector is mijn favoriete deel van de baan, daar moet je iedere bocht de apex raken om weer goed uit te komen voor de volgende bocht. Ieder foutje daar kost veel tijd, dus je moet echt heel geconcentreerd blijven.”

“Er zijn een paar erg goede restaurants in Budapest, ik heb er geweldig gegeten. Het goede voedsel en de prima sfeer maken dat ik er altijd graag kom. Ik heb er een paar keer getest met een Formule Renault 2.0, met Formule 3 gereden en vorig jaar met F1, dus ik kijk er weer naar uit. Een week na Hongarije staat Duitsland alweer op de kalender en daarna ben ik klaar voor de zomerpauze.”