Jos heeft vanochtend de nieuwe Tyrrell weer getest in de...

Gepubliceerd op 30 januari 1997 door Martin Zoon

Jos heeft vanochtend de nieuwe Tyrrell weer getest in de tweede dag van de driedaagse testsessie van Tyrrell in Barcelona. Vandaag reed Jos een beste rondetijd van 1:22.6, ongeveer 3 seconde beter dan gisteren. Jos probeerde een complete race-afstand te rijden maar werd gehinderd door kleine technische problemen. Toranosuke Takagi kreeg vanmiddag zijn kans om de nieuwe Tyrrell te testen. Tora reed een beste rondetijd van 1:25.0 in goede weersomstandigheden. Morgen gaat Mika Salo de nieuwe auto testen.

Bezoekers van de Auto Rai, de autoexpositie die van 6 tot 16 februari wordt gehouden in de RAI in Amsterdam, krijgen de kans om Jos te ontmoeten. Op vrijdag en zaterdag, 14 en 15 februari, zal Jos enkele uren aanwezig zijn op de stand van F1 Racing. Misschien dat hij er ook op andere dagen is maar dit is niet zeker. Jos zal er zeker niet in het eerste weekend zijn omdat hij dan de nieuwe Tyrrell test in Jerez, Spanje.

Williams zal ook in 1998 en 1999 gebruik blijven maken van Renault technologie. Hiervoor heeft Williams een contract gesloten met Mecachrome, een Frans bedrijf dat zich heeft gespecialiseerd in het assembleren en tunen van F1 motoren. Mecachrome is al 22 jaar partner van Renault en zal van Renault kennis gebruik blijven maken om onder eigen naam een motor te ontwikkelen. Dit werd vandaag bekend gemaakt door Patrick Faure, baas van Renault Sport.