Max over P2: “Met één ronde meer had Raikkonen me ingehaald"

Gepubliceerd op 03 juli 2016 door Niels Hendrix

Max Verstappen heeft in Oostenrijk voor het thuispubliek van zijn werkgever – aangevuld met meer dan duizend Nederlandse fans – van zich doen spreken. Vanaf de achtste startpositie volgde een sterke race richting het podium. In de allerlaatste ronde werd dat door toedoen van de Mercedessen zelfs de tweede eindplaats.

“De auto ging heel goed. In het begin kon ik de mensen voor me inhalen, waarna er vrij baan ontstond”, analyseert Max bij Ziggo Sport de race. “De Mercedessen reden weg van me, maar dat is redelijk normaal. Daarna heb ik mijn eigen race gereden. Alleen in de slotfase verloor ik in verkeer veel tijd, dus toen sleten mijn banden hard. Ik had er ook al 45 ronden op gereden, dus die laatste tien ronden waren redelijk lastig.”

Was je niet bezorgd toen Kimi Raikkonen in je spiegels opdook en in je DRS-zone zat? “Met nog acht ronden te gaan, zat Raikkonen achter me en kwam hij tamelijk snel dichterbij. Het was heel lastig om te verdedigen, maar ik denk niet dat hij me had kunnen inhalen. Maar als de race één ronde langer had geduurd, was hij me voorbij gekomen.”

Tot slot, zegt Max: “Er had veel meer in de kwalificatie gezeten, maar dat hebben we in de race helemaal goed gemaakt. Het is geweldig om met een Red Bull-auto op de Red Bull Ring als tweede te worden afgevlagd. Daarvoor wil ik ook het team bedanken.”