Red Bull verlengt verblijf Carlos Sainz bij Toro Rosso

Gepubliceerd op 29 juni 2016 door Johan Peeters

Carlos Sainz zal ook volgend jaar deel uitmaken van Scuderia Toro Rosso. Red Bull heeft namelijk de optie die het had op de diensten van de Madrileen gelicht. Dat betekent dat de oud teamgenoot van Max Verstappen daarmee voor het derde jaar op rij zal uitkomen voor het opleidingsteam van Red Bull uit Faenza. Dat heeft de teambaas van Red Bull Racing, Christian Horner, bevestigd. Sainz reed zijn eerste Formule 1-race in 2015 en is bezig aan zijn tweede seizoen voor Toro Rosso. In 2014 won hij de Formule Renault 3.5 titel in de World Series by Renault.

De afgelopen weken werd Sainz regelmatig in verband gebracht met andere teams waaronder Ferrari. Om te voorkomen dat hij vroegtijdig wordt weggekaapt door de concurrentie, heeft Red Bull deze week het contract met de coureur met een jaar verlengd. Dat houdt in dat de Spanjaard tot het einde van 2017 verbonden is aan het Italiaanse team.

Horner liet tijdens een media-evenement in Oostenrijk weten: "We hebben begin deze week de optie op Carlos bevestigd, dus hij is de komende achttien maanden aan ons verbonden. Dat geeft ons de mogelijkheid om hem te plaatsen waar we willen. Hij rijdt momenteel voor Scuderia Toro Rosso en dat zal hij ook in 2017 doen. Het was een luxeprobleem, aangezien de stoeltjes bij Red Bull Racing tot en met 2018 wel bezet zijn."

"Het zou me verbazen als we besluiten om Daniil Kvyat te vervangen. De kans is groot dat Daniil volgend jaar samen met Carlos voor Toro Rosso uitkomt. Kvyat vervolgt zijn ontwikkeling, hij heeft zich herpakt en er is geen kandidaat die nadrukkelijk op de deur klopt om zijn plek over te nemen. Het is geweldig dat het programma van Red Bull coureurs als Daniel Ricciardo, Verstappen, Sainz en Kvyat voort heeft gebracht. We hebben over gebrek aan talent niet te klagen."

Klik hier om mee te doen met onze prijsvraag en kans te maken op een door Max gesigneerde cap en Dutch vlag!