Max verkozen tot “Driver of the Day” na de race in Canada

Gepubliceerd op 13 juni 2016 door Johan Peeters

De FIA laat weten dat Max Verstappen na de race in Canada is verkozen tot “Driver of the Day”. Formule 1-liefhebbers wereldwijd verkozen de jonge Nederlander onder meer boven Valtteri Bottas, die door zijn podiumfinish ook een belangrijke gegadigde leek te zijn voor deze prijs.

De fans zullen vooral het memorabele gevecht dat Max met Nico Rosberg tijdens de slotfase van de race uitvocht hebben gewaardeerd. Op werkelijk sublieme wijze wist hij de Duitser met de superieure Mercedes rondenlang achter zich te houden.

In de voorlaatste ronde leek de snelle Limburger alsnog het hoofd te moeten buigen voor de veel hogere topsnelheid van de Mercedes. Niets bleek echter minder waar, want Rosberg werd op het lange rechte stuk naar links gedwongen en door zelf ultralaat te remmen dwong Max de leider in het wereldkampioenschap in een fout, waardoor deze spinde, en het gevecht tot een einde kwam.

Voor Max is het al de tweede keer dat hij tot “Driver of the Day” is verkozen. Ook in Spanje, waar hij de race won, kreeg de Red Bull Racing-coureur deze onderscheiding. Eerder dit seizoen viel deze eer te beurt aan Romain Grosjean na de races in Australië en Bahrein.