scroll
Scroll naar benedenvoor het laatste nieuws

Christian Horner: “Zelfde rijders line-up in 2017”

Gepubliceerd op 12 juni 2016 door Bas Winckels

In een vraaggesprek met Formula1.com heeft Christian Horner, teambaas van Red Bull Racing, het team van Max Verstappen, zich uitgelaten over zijn verwachtingen voor de rest van het seizoen en de rijders in 2017. Ook kwam hij nog terug op de voor het team minder succesvolle Grand Prix van Monaco.

“Max verscheen vol zelfvertrouwen in Monaco, omdat hij daarvoor de Grand Prix van Spanje had gewonnen”, vertelt Horner op de officiële Formule 1-website. “Hij heeft de limiet opgezocht. En als je te happig bent, dan bijt Monaco terug. En dat heeft hij aan den lijve ondervonden. De eerste helft van zijn race was fantastisch, maar daar kun je niet wegkomen met ook maar het kleinste beetje onderschatting. Max had pech, maar we weten allemaal dat je in Monaco je eigen geluk creëert.”

De verbeterde prestaties van de Renault motoren zijn een belangrijk element in de recente successen, beaamt Horner: “Dat heeft zeker een grote invloed. Het chassis en de motor moeten goed kunnen samenwerken, en we zien dat alles nu bij elkaar komt.” Toch wil de Engelsman niet zover gaan om de RB12 als beste chassis op de grid te kwalificeren: “Het is moeilijk om dat soort dingen te meten. Het gaat altijd om het hele pakket en dat van Mercedes is op dit moment nog steeds het beste. We werken er hard aan om dat gat te dichten en in Monaco hadden we in feite het betere chassis/motor pakket.” Maar is Red Bull Racing dan het tweede beste team op de grid? “Dat is moeilijk te zeggen”, zegt Horner met de blik op directe concurrent Ferrari. “Op sommige circuits zijn we sterker dan Ferrari, zoals de afgelopen twee races, maar in de race daarvoor – Sochi – waren zij sterker dan wij. Het wordt een mooi gevecht omdat we hopen nog meer snelheid te kunnen oppikken gedurende het seizoen.”

Over met welke rijders er in het seizoen 2017 gereden zal worden, is Horner heel duidelijk: er wordt met dezelfde rijders line-up gereden als dit jaar. “En niet alleen in 2017!” voegt hij er nog aan toe, waarmee hij een vertrek van Daniel Ricciardo bij Red Bull naar het rijk der fabelen verwijst.

Als Helmut Marko zijn zin krijgt, wordt Red Bull Racing tweede in het constructeurskampioenschap. Wordt er daarmee weer geaast op de titel in 2017? “Wie weet. Voor dit seizoen is het ons doel om elke race ons allerbeste te geven. Dan komen de punten vanzelf. Ferrari heeft een goede auto, goede coureurs en een goede motor, dus zij zullen in een aantal toekomstige races heel sterk zijn, maar het is aan ons om het hen lastig te maken”, aldus de Engelsman, die er nog aan toevoegd dat de Grands Prix van Hongarijë, Groot Brittannië, Singapore en Japan de RB12 goed zouden moeten liggen. Het idee dat Red Bull Racing nog dit jaar om het kampioenschap mee zou kunnen strijden, wijst hij resoluut van de hand: “Het gat met Mercedes is te groot, de strijd met Ferrari zal al zwaar genoeg zijn.”