Max over GP Canada: “Nieuwe motor moet ons vooruit helpen”

Gepubliceerd op 10 juni 2016 door Niels Hendrix

“Vorig jaar reed ik voor het eerst in Montreal en daar genoot ik van”, vertelt Max Verstappen over het stratencircuit Gilles Villeneuve. “Voor mij was het een nieuw circuit, maar mijn vader had me al advies gegeven. Hij vindt het een geweldige baan en heeft er een paar mooie resultaten behaald, dus ik was er klaar voor. Er zijn een paar inhaalmogelijkheden, dus het zal een interessante race worden. Want zelfs als je op pole positie start, is het niet zeker dat je de race wint.“

Over de omgeving zegt de Nederlandse Red Bull Racing-coureur: “Ik heb de stad niet echt bezocht maar wat ik ervan gezien heb is erg mooi. Tijdens het hardlopen naar de top van de heuvel, had ik een mooi uitzicht over de stad. Er zijn goede shops, lekker eten en aardige mensen. In het algemeen spreekt het Amerikaanse continent me aan, het is er open en groot en daar houd ik van.”

Vooruitblikkend op de wedstrijd laat Max weten: “Voor deze race hoop ik op een solide resultaat. Ik richt me op de kwalificatie, probeer een goed resultaat te halen en veel punten te scoren, waar ik dan ook zal finishen, maar hopelijk op kop natuurlijk. Ik kijk zeker uit naar de upgrade van de motor, die ons vooruit moet helpen. Ik heb er in Barcelona mee getest en het voelde goed. Dus ik ben blij die nu ook in mijn auto te hebben.”

Klik hier om mee te doen met onze prijsvraag en kans te maken op een door Max gesigneerde RBR cap!