scroll
Scroll naar benedenvoor het laatste nieuws

Max Verstappen zorgt wederom voor spektakel op Familie Racedagen: “Supermooi”

Gepubliceerd op 05 juni 2016 door Julien Lemmen

Ook tijdens de tweede dag van de Familie Racedagen op Circuit Park Zandvoort heeft Max Verstappen het publiek optimaal vermaakt met meerdere demonstraties in de Red Bull Racing RB8. De Verkeers Informatiedienst (VID) sprak van een “Verstappenfile”: de wegen naar Zandvoort stonden op zondag ochtend propvol. Meer dan tien kilometer file stond er op de toegangswegen, waardoor de badgasten en autosportliefhebbers geen gebrek aan doorzettingsvermogen kon worden verweten.

De toeschouwers in de duinen rondom het circuit konden zich geen beter weer wensen: onder een strakblauwe hemel genoten zij van de bulderende V8, maar ook van de V10 motor van de Formule 1-tweezitter, bestuurd door vader Jos. En niet alleen op, maar ook naast de baan wist Max zijn fans een groot plezier te doen door talloze handtekeningen te zetten en op selfies te gaan.

Je kunt de laatste tijd op steeds meer aandacht rekenen! “Ja, en na de overwinning in Barcelona natuurlijk nog veel meer. En dat kun je buiten ook wel zien: je ziet meer mensen dan duinen, ongelooflijk”, vertelt Max aan het begin van de dag. Het is op zo’n dag natuurlijk wel meer praten dan rijden. “Ja, maar dat is altijd wel zo geweest. Ik wil eigenlijk graag wel iets meer rijden, maar ja”, om daar met een dikke knipoog aan toe te voegen: “Het enige rustmoment dat ik dit weekend heb, is in de auto.”

De RB12, waar Max normaal gesproken de wedstrijden mee rijdt, kan niet gebruikt worden voor de demonstratie, maar de RB8 voldoet uiteraard uitstekend aan de eisen van het publiek: “Het klinkt in ieder geval wel heel goed!” Dat tijdperk van de brullende motoren heb je natuurlijk net gemist. “Ja, maar de V6 turbo motoren zijn wel een stuk beter voor mijn oren. Maar voor de fans vandaag heeft deze V8 natuurlijk een veel mooier geluid.”

Had je deze massale aandacht verwacht? “Nee, maar het is alleen maar mooi om te zien dat er zoveel fans naar dit evenement komen. Het is ook supermooi om te zien dat jong en oud hierop afkomen. Het is mooi om te zien dat jonge kinderen ook al zo fanatiek zijn.” Wat dat betreft heb je een voorbeeldfunctie, want de kartbanen zitten weer vol door jouw prestaties. “Het is het doel geweest om de kartsport en de autosport in Nederland te helpen en als ik de opkomst van vandaag zie, denk ik dat we op de goede weg zijn.”

“Vandaag gaat het erom dat we een mooie show weggeven voor het publiek, na vandaag gaan we weer verder met de voorbereidingen voor Canada.”

Klik hier voor het fotoalbum van de Familie Racedagen, driven by Max Verstappen.