Max zet zijn handtekening op Circuit Park Zandvoort: “Helemaal top!”

Gepubliceerd op 04 juni 2016 door Julien Lemmen

Letterlijk en figuurlijk heeft Max vandaag zijn handtekening gezet op het Circuit Park Zandvoort. Naast de talloze handtekeningen die de Nederlander vandaag tijdens de Familie Racedagen uitdeelde aan zijn fans, heeft Max met een aantal spectaculaire donuts aan het einde van de demonstratie in zijn Red Bull Racing-bolide flink wat rubberstrepen achtergelaten op het asfalt. 

“Het is alleen maar mooi om zoveel enthousiaste fans te zien, met ook nog top weer. Dat is absoluut genieten”, aldus Max. De drukte en gekte, die soms hysterische vormen aanneemt, krijgt Max nog niet gek. “Ik blijf gewoon mezelf en er rustig onder, het is gewoon super om al die mensen te zien. Zo’n dag vliegt dan voorbij.” Ontelbare handtekeningen en selfies zijn er uitgedeeld. Zaten daar nog gekke verzoeken tussen? “Een handtekening zetten in een paspoort vond ik vreemd, maar wel lachen.”

Max kondigde vanochtend aan dat hij zijn best zou doen om de fans een mooie show voor te schotelen. Daar is geen woord aan gelogen. Op volle toeren verlaat Max de pits, om vervolgens enkele rondjes te scheuren over het asfaltlint in Zandvoort. Aan het publiek op de volle tribunes en duinen geeft Max en mooie show weg, en als kers op de taart draait hij aan het einde zijn auto enkele malen in het rond op het rechte stuk. Als de rookwolken zijn opgetrokken, stapt Max onder luid gejuich van de fans uit zijn auto.

Hoe heeft Max de demonstratie ervaren? “Het was zeker niet verkeerd, er komt altijd een mooi geluid uit de V8 motor. Het is mooi om te zien dat er zoveel mensen op af komen, en als je dan in een Formule 1 auto op Zandvoort kunt rijden is het helemaal top. Het was ook voor mij absoluut genieten, zeker. Dank jullie wel allemaal!"

Klik hier voor het fotoalbum van de Familie Racedagen, driven by Max Verstappen.