Victoria Verstappen rijdt met vader Jos mee in 2-zitter Formule 1-auto.

Gepubliceerd op 04 juni 2016 door Julien Lemmen

Niet alleen Max Verstappen zorgt voor spektakel op de Familie Racedagen in Zandvoort, ook vader Jos mocht een Formule 1-auto flink de sporen geven. Enkele gelukkige winnaars en andere genodigden werden rondgereden door Jos in een Minardi 2-seater Formule 1-auto. Een zeer speciale passagier was Victoria Verstappen, het zusje van Max, die voor het eerst in een Formule 1-auto mocht plaatsnemen. 

Jos Verstappen mocht vorig jaar tijdens Italia a Zandvoort al een Minardi Formule 1-auto uit 2002 over het circuit jagen. Dit jaar reed Jos wederom in een Minardi, maar dan met passagiers erbij. In de speciaal gebouwde Minardi, met plek voor twee personen, zit een bulderende V10-motor. Het mooie geluid dat deze wagen voortbrengt bezorgt menig toeschouwer kippenvel.

Victoria mocht voor deze speciale gelegenheid ook een aantal rondjes meerijden met vader Jos. Een unicum voor de familie Verstappen, omdat zowel Jos, Max als Victoria op dezelfde dag in een Formule-1 auto hebben gereden. Haar eerste rit in een Formule 1-auto was een geweldige ervaring voor de jonge Victoria: “Het was fantastisch! Vooral de bochten waren heftig. Ik had moeite om mijn hoofd recht te houden, vooral tijdens de tweede ronde. Maar ik heb er echt van genoten!”

Klik hier voor het fotoalbum van de Familie Racedagen, driven by Max Verstappen.