Max zet eerste handtekeningen in Zandvoort

Gepubliceerd op 04 juni 2016 door Niels Hendrix

Max Verstappen was vrijdagavond in hartje Zandvoort te vinden in aanloop naar de Familie Racedagen op zaterdag 4 en zondag 5 juni. De avond werd geopend met een bordesscène, waarbij Max ten overstaan van het in groten getale aanwezige publiek liet weten: “Super mooi om hier in Zandvoort te zijn. Ik ga proberen een paar donuts te maken, voor veel spektakel te zorgen en iedereen ervan te laten genieten.”

Gevraagd naar wat Max zo mooi vindt aan Circuit Park Zandvoort, antwoordt de Red Bull Racing-coureur: "Zandvoort is een beetje een ‘old school’ circuit, dat is altijd mooi om op te rijden. Vooral met een Formule 1-auto is dat speciaal.” Om de absolute snelheid gaat het dit weekend niet, legt Max uit: “We gaan niet voor een ronderecord. Maar ik heb wel een mooie kleur banden, oranje!” Waarmee de Nederlander doelt op de harde compound banden speciaal voor demonstraties.

Terwijl op het plein de luidruchtige V8-motor van de RB8 gestart wordt en de oren van de aanwezige gepijnigd worden, deelt Max zijn eerste handtekeningen uit. Van posters en foto’s tot caps, t-shirts, broeken, telefoonhoesjes en zelfs een schoen worden gesigneerd. Max voorziet een half uur tijd zo veel mogelijk mensen van een krabbel. Zaterdag en zondag zet het nog meer handtekeningen, waarvan de mooiste in rubber op het asfalt zullen zijn.

Klik hier voor een gedetailleerde plattegrond van de Familie Racedagen.

Klik hier voor een PDF-versie van het programma.