Max bijgeschreven op Nationaal Autosport Monument: “Ik ben er erg blij mee”

Gepubliceerd op 03 juni 2016 door Johan Peeters

De naam van Max Verstappen is op vrijdag, aan de vooravond van de “Familie Racedagen, driven by Max Verstappen”, toegevoegd aan het Nationaal Autosport Monument dat sinds 1998 is te vinden nabij de hoofdingang van het Circuit Park Zandvoort. Max is de 27ste Nederlandse coureur die deze eer te beurt valt en schaart zich hiermee in een rijtje waarin ook zijn vader te vinden is.

Gevraagd naar hoe hij het vindt om zijn naam vereeuwigd te zien op het monument laat Max weten: “Ik ben er erg blij mee en het is heel mooi dat ik er nu met mijn vader op vermeld sta. Als je samen zoiets kan bereiken, is dat wel heel bijzonder. Zonder hem had mijn naam niet op dit monument gestaan.”

Het Nationaal Autosport Monument is een initiatief van een groep oud-coureurs, managers en journalisten. Aanleiding was het verongelukken van de 24-jarige, talentvolle coureur Marcel Albers. Hij kwam om het leven in 1992 tijdens een race om het Brits Formule 3 kampioenschap op Thruxton in Engeland.

Door dit trieste ongeval realiseerden de initiatiefnemers zich hoe belangrijk het is om personen die Nederlandse autosportgeschiedenis hebben geschreven, of dat nog steeds doen, in herinnering te houden.

Klik hier voor een gedetailleerde plattegrond van de Familie Racedagen.

Klik hier voor een PDF-versie van het programma.