Max blikt vooruit op Canada en Baku: “Mikken op podium”

Gepubliceerd op 03 juni 2016 door Niels Hendrix

"Montreal is een bijzonder circuit, met veel lange rechte stukken en ook trage bochten met weinig grip. We moeten dus de juiste balans met onze afstelling vinden. Ik vind de remzone voor de laatste haarspeldbocht mooi, daar zitten altijd veel fans fans die ons aanmoedigen. Je rijdt vlak langs de muren, dat geeft een speciaal gevoel.” Over zijn kansen in Canada, zegt Max: “Hopelijk wordt het door de verbeterde motor een positieve race voor ons. We proberen op een podium te mikken.”

Vanuit Montreal vertrekt het Formule 1-circus naar Azerbeidzjan, waar voor het eerst op het Baku City Circuit gereden zal worden. “Mijn vader heeft daar in 2012 gereden. Ik heb de races online bekeken en sommige delen van de baan komen aardig overeen. Jos was erg positief over de stad en de hele omgeving. Volgens hem is het een mooi plek om te zijn, dus ik kijk ernaar uit.”

Over het nauwe stratencircuit, vertelt Max: “Het circuit van Baku oogt interessant, omdat het voor een stratencircuit zo'n lang recht stuk heeft. Dat maakt het lastig om de juiste vleugelafstelling te vinden, want op een stratencircuit wil je juist veel downforce hebben maar met zo’n lang recht stukj moet je een goed compromis vinden. Baku is voor iedereen nieuw. Je begint vanaf nul en daar houd ik wel van. Het is altijd mooi om nieuwe landen en circuits te ontdekken.”