scroll
Scroll naar benedenvoor het laatste nieuws

Red Bull Racing en Toro Rosso sluiten nieuwe motorendeal met TAG Heuer

Gepubliceerd op 29 mei 2016 door Bas Winckels

Vanmorgen, voor aanvang van de Grand Prix van Monaco, heeft Red Bull Racing officieel bevestigd dat het ook in de seizoenen 2017 en 2018 met de TAG Heuer motoren zal gaan rijden. Na een aantal succesvolle jaren met Renault motoren te hebben gereden, werden sinds 2007 vier wereldkampioenschappen en 51 overwinningen binnengehaald met de Franse krachtbron. Na een minder succesvolle periode bij aanvang van het nieuwe turbo-tijdperk, werd dit jaar met de als TAG Heuer gelabelde Renault-motor de weg omhoog weer gevonden. Genoeg reden voor het huidige team van Max Verstappen om het contract voor één jaar met nog eens twee jaar te verlengen. Ook Toro Rosso, het voormalige team van Verstappen, zal de komende twee seizoenen met TAG Heuer motoren gaan rijden.

In de komende twee seizoenen krijgen zowel Red Bull Racing als Toro Rosso steeds de nieuwste versie van de krachtbron, en zij krijgen daarbij de vrijheid om deze te labelen zoals zij dat willen. Christian Horner, teambaas van Red Bull Racing, reageert verheugd: “We zijn erg blij om onze partnerschap te verlengen, omdat deze in de loop der jaren zeer succesvol is gebleken. Na de reorganisatie bij Renault is er duidelijk vooruitgang geboekt, waardoor het niet meer dan logisch is om de overeenkomst met de TAG Heuer gelabelde motoren te verlengen.”

De meest recente successen van Red Bull Racing liggen nog vers in het geheugen: twee weken geleden won Max Verstappen de Spaanse Grand Prix bij zijn debuut voor het team, dit weekend mag zijn teamgenoot Daniel Ricciardo bij de Grand Prix van Monaco van pole positie starten. Toro Rosso verruilde dit seizoen de Renault motor voor een 2015-Ferrari krachtbron, maar zal dus na één jaar alweer terugkeren naar een samenwerking met de Franse motorleverancier.

Om mee te doen aan de prijsvraag en kans te maken op een gesigneerde cap en vlag, klik je hier!

Sinds dit weekend is de collectie in de Verstappen webshop uitgebreid met de officiële 2016 Red Bull Racing merchandise. Heb je hier vragen over? Neem dan via www.verstappenshop.nl contact op met de Verstappen webshop, waar ze je graag verder helpen!