scroll
Scroll naar benedenvoor het laatste nieuws

Max start Grand Prix van Monaco vanuit de pits

Gepubliceerd op 28 mei 2016 door Julien Lemmen

Max Verstappen zal de Grand Prix van Monaco aanvangen vanuit de pitstraat. Red Bull Racing heeft na de crash die de Nederlander maakte in het eerste deel van de kwalificatie zijn chassis moeten vervangen. Zoals de regels voorschrijven moet bij een wissel van het chassis vanuit de pits gestart worden in plaats vanaf de grid.

Veel nadeel ondervindt Verstappen niet van het starten uit de pits. Na zijn crash in de kwalificatie zou hij evengoed al op de laatste startrij plaats moeten nemen. Aangezien er kans is op regen tijdens de race zou het team ervoor kunnen kiezen om Max met een regenafstelling de baan op te sturen. Ook zal hij uit het gedrang van de eerste bocht blijven.

Zondagmiddag om 14:00 uur Nederlandse tijd zal de Grand Prix in de straten van Monte Carlo van start gaan, met Daniel Ricciardo, voor de eerste keer in zijn carrière, op pole positie.

Om mee te doen aan de prijsvraag en kans te maken op een gesigneerde cap en vlag, klik je hier!

Sinds dit weekend is de collectie in de Verstappen webshop uitgebreid met de officiële 2016 Red Bull Racing merchandise. Heb je hier vragen over? Neem dan via www.verstappenshop.nl contact op met de Verstappen webshop, waar ze je graag verder helpen!