scroll
Scroll naar benedenvoor het laatste nieuws

Max op vierde startplek Spanje: “Dit was nog niet de limiet”

Gepubliceerd op 14 mei 2016 door Niels Hendrix

Na afloop van zijn eerste kwalificatie voor Red Bull Racing, waarin Max Verstappen in Barcelona sensationeel beslag wist te leggen op de vierde startplek, stond de 18-jarige Formule 1-coureur de verzamelde internationale pers te woord.

“Ik ben heel blij om vanaf de tweede startrij te starten”, aldus Max - met microfoon - in de drukke hospitality ruimte van Red Bull. “Ik ben heel tevreden dat ik zo sterk was in Q1 en Q2, dat had ik niet verwacht. Ik probeerde gewoon een goed rondje neer te zetten. Die ronde had beter gekund: ik ben pas net in deze voor mij nieuwe auto ingestapt en elke run die ik in de auto zit, gaat het beter. Ik heb ervan genoten!”

Was je niet een beetje teleurgesteld dat Daniel Ricciardo je uiteindelijk te snel af was, terwijl je hem in Q1 en Q2 achter je wist te houden? “Nee, daar is geen reden toe. Je moet realistisch zijn: Daniel is een heel sterke teamgenoot, die de auto al langer kent en er vertrouwen in heeft. Het team is super blij om derde en vierde te staan, dat is alleen maar positief. We pushen elkaar en dat is alleen maar goed voor het team.”

Hoe ben je de kwalificatie ingegaan? “Ik wist niet wat ik kon verwachten. Ik ben gewoon ingestapt en wilde ervan genieten. Het ging allemaal redelijk soepel. Ik wen nog steeds aan de auto en probeer de limieten meer en meer op te zoeken. Het gaat nu nog niet om de perfecte ronde, maar om me elke ronde beter in de auto te voelen, er meer gevoel mee te krijgen en progressie te boeken. Dit was nog niet de limiet. Waar die ligt, weet ik eerlijk gezegd nog niet.”

Lonkt het Spaanse podium morgen? “We staan er dichtbij en onze snelheid ziet er goed uit, dus wie weet. Dat kan een doel zijn, maar het belangrijkste voor mij is om een goede start en een probleemloze eerste ronde te hebben. Vanuit daar zien we wel wat er gebeurt, hopelijk hebben we een goede racesnelheid. Het zal een interessante wedstrijd worden.”

Om mee te doen aan de prijsvraag en kans te maken op een Red Bull/STR-team polo, klik je hier!