scroll
Scroll naar benedenvoor het laatste nieuws

Max in FIA persconferentie: “Blij met kans die Red Bull me gegeven heeft”

Gepubliceerd op 12 mei 2016 door Niels Hendrix

Tijdens de FIA persconferentie in Barcelona, waar Max Verstappen gebroederlijk naast Daniil Kvyat en Carlos Sainz op de eerste rij zat, werd de kersverse Red Bull Racing-coureur gevraagd of zijn overstap een kans of een risico was.

“Om eerlijk te zijn ben ik erg blij met de kans die Red Bull mij gegeven heeft. Racen voor een topteam was altijd het plan en wat ik wilde. Ik denk dat mijn debuut in de Formule 1 vorig jaar een groter risico was en dat heb ik ook prima doorstaan”, aldus Max.

Het 18-jarige talent vervolgt: “Vanaf nu is het een kwestie van wennen aan de nieuwe auto, wat niet makkelijk is gedurende het seizoen. Maar de voorbereidingen in de Red Bull Racing-fabriek hebben me veel vertrouwen gegeven. Natuurlijk moet ik nog veel procedures leren, maar dat komt race voor race. Ik ga er zeker van genieten.”

Gevraagd naar zijn nieuwe teamgenoot, zegt Max: “Daniel Ricciardo is een geweldige kerel en erg snel op het circuit. Hij heeft veel ervaring binnen het team en ik zal proberen veel van hem te leren.”

Hoe zit het nu met de interesse van andere teams? “Ik ben altijd erg blij geweest met Red Bull, dat me nu de kans gegeven heeft in hun topteam. Dan is er geen reden om iets te wijzigen, toch? Ik ben heel blij met Red Bull en ik denk dat zij erg blij zijn met mij. Op die voet gaan we gewoon verder.”

Tenslotte wordt Max gevraagd of hij denkt voldoende tijd te krijgen om zich te ontwikkelen. “Eerlijk gezegd heeft Red Bull me erg goed begeleid en ik voel me erg comfortabel. Een tevreden mens dat goed in z’n vel zit, presteert altijd beter. Zo voel ik me nu en ik hoop dat zo te houden. Al met al komt het niet alleen op pure snelheid aan, maar ook op ervaring. Die doe ik stap voor stap elke Grand Prix meer op. Ik ga genieten van dit seizoen en we zullen zien wat de toekomst brengt.”

Klik hier voor het fotoalbum met de eerste foto's van Max in Red Bull Racing-kleuren in Spanje.

Om mee te doen aan de prijsvraag en kans te maken op een Red Bull/STR-team polo, klik je hier!