scroll
Scroll naar benedenvoor het laatste nieuws

Jos: “Wat Max op circuit heeft laten zien, heeft grootste invloed gehad”

Gepubliceerd op 06 mei 2016 door Niels Hendrix

Jos Verstappen is vanaf de eerste levensjaren van Max een stuwende motor achter zijn carrière geweest. De trotse vader heeft zijn inmiddels 18-jarige kroost immer met raad en daad bijgestaan om hem de fijne kneepjes van het vak te leren.

“Ik ben ontzettend blij met de kans die Max krijgt om bij een topteam zijn kunnen te laten zien. Dat is altijd het doel geweest. Wat Max op het circuit heeft laten zien, heeft daarop de grootste invloed gehad”, vertelt Jos. “Ook al is de overstap eerder gekomen dan verwacht, zo’n kans laat je niet liggen. Daar hebben we niet over getwijfeld: Max is er klaar voor, dat heeft hij laten zien. Hij maakt maar heel weinig fouten, ontwikkelt zich snel en rijdt sterke races waarmee hij veel punten scoort. We zijn blij met het vertrouwen dat Red Bull aan Max geeft door hem nu al door te schuiven.”

Dat blijkt ook uit de vernieuwde overeenkomst die Max en Red Bull hebben afgesloten. “Het is een langdurig contract, dat is voor ons natuurlijk heel belangrijk. Red Bull heeft Max de kans gegeven om in de Formule 1 te debuteren en ik vind dat je dan ook loyaal moet zijn. We hebben een heel goed gevoel bij Red Bull Racing.” Jos vervolgt: “Max krijgt dit seizoen de kans om te leren, want hij zal bij Red Bull wat tijd nodig hebben. Hij krijgt te maken met een nieuwe auto, werkwijze, het hele team. Max moet rustig aan beginnen, de auto leren kennen en stap voor stap de limiet opzoeken. Red Bull Racing geeft hem die tijd. Het belangrijkste is om wedstrijden uit te rijden en punten te pakken.”

Brengt rijden bij Red Bull Racing extra druk met zich mee? “Druk is er altijd. Die is er nu en die was er vorig jaar toen hij als 17-jarige in de Formule 1 begon. Iedereen volgde Max met argusogen, maar hij heeft een fantastisch seizoen achter de rug. Op die weg is hij dit jaar verder gegaan.” Tot slot zegt Jos over de toekomst: “Max zit bij een van de beste Formule 1-teams. Red Bull Racing weet hoe een auto gebouwd moet worden en binnen een paar races komt daar een verbeterde Tag Heuer-motor bij. Dat ziet er voor het team en Max heel positief uit. Max hoort nu bij één van de drie topteams in de Formule 1. Een beter vooruitzicht kan hij zich niet wensen.”