scroll
Scroll naar benedenvoor het laatste nieuws

Max: "Veel spektakel tijdens de Familie Racedagen!"

Gepubliceerd op 20 april 2016 door Julien Lemmen

Op 4 en 5 juni zullen op Circuit Park Zandvoort de Familie Racedagen, driven by Max Verstappen, plaatsvinden. Naast dat Max met zijn Scuderia Toro Rosso Formule 1-bolide demonstraties geeft op het circuit, zijn er verschillende spectaculaire races waaronder het SMP NEZ Formula 4 Championship. Met een kinderkartbaan, reuzenrad, stuntshows en diverse muzikale optredens wordt het evenement voor alle leeftijden.

Tijdens een bijzonder druk bezochte persconferentie, waarbij een kleine honderd journalisten aanwezig waren, werd Max voorgelegd hoe hij zijn eerste grote publieksevenement op zijn ‘thuiscircuit’ in Zandvoort vorig jaar heeft ervaren.

“Italia a Zandvoort was vorig jaar enorm leuk om te doen. Dit circuit heeft speciale herinneringen voor mij vanuit de Formule 3, toen ik de Zandvoort Masters won”, vertelt Max. “Om dan terug te komen in een Formule 1-auto, mede mogelijk gemaakt door Jumbo, was natuurlijk enorm mooi. Om ook nog tegelijkertijd met mijn vader in een Formule 1-auto op de baan te kunnen rijden, maakte het voor mij een onvergetelijke dag.”

Over het circuit in Zandvoort is Max ook erg enthousiast: “Het is natuurlijk een beetje een old-school circuit. Het was wel wat anders dan in een Formule 3-auto moet ik zeggen. In de Formule 1 gaat toch alles wat harder en kun je later remmen, dus het is enorm uitdagend.”

Naast het geven van demonstraties heb je natuurlijk ook volop tijd voor de fans. Heb je enig idee hoeveel handtekeningen je dat weekend hebt gezet? “Toen ik naar huis ging had ik wel een lamme pols. Nu moet ik het twee dagen volhouden, dus ik ga polstrainingen doen ter voorbereiding.”

Kinderen in Nederland willen tegenwoordig niet meer op voetbal maar ‘op Formule 1’. Dat betekent dat ze natuurlijk laag gaan beginnen in karting, daar zijn alle mogelijkheden voor. Dat is iets wat jij teweegbrengt, en dat in een periode van twee jaar. Wat voor een enthousiasme daar gecreëerd is. Hoe zie jij dat zelf?

“Ik doe mijn best natuurlijk. Ik geef altijd gas. Het was ook altijd mijn passie om Formule 1-coureur te worden. En als je dan ziet, als je dat eenmaal bereikt hebt, dat kleine kinderen ook allemaal hetzelfde willen bereiken, vind ik dat natuurlijk heel mooi. Met indoor-karten wordt het ook steeds drukker. Zelfs als ik met mijn vrienden wil gaan, kan dat soms gewoon niet, omdat het te druk is, dus dan kan ik me weer omdraaien. Ik vind het gewoon heel mooi om te zien.”

Hoe kijk je terug op je seizoen tot nu toe? “Ik ben redelijk tevreden. Van de eerste race heb ik natuurlijk veel geleerd. Ik denk dat we de afgelopen twee wedstrijden het potentieel van de auto er wel uit hebben gehaald qua punten. Zeker de laatste race, in China, was redelijk lastig in het begin, maar we zijn toch weer sterk teruggekomen in de punten. En dat is ook ons doel, zeker in het begin van het seizoen, want daar moeten we gewoon de punten scoren.”

Vanaf het begin is Jumbo al bij Max zijn carrière betrokken. Kun je aangeven hoe die relatie met Jumbo vanuit jouw kant eruit ziet?

“Heel plezierig, Frits was natuurlijk mijn allereerste sponsor in de Formule 3. Daar was ik enorm blij mee, want anders kon ik niet eensbeginnen aan de autosport. En om dat dan uit te bereiden, tot in de Formule 1, dat vind ik heel bijzonder en maakt me ook heel trots dat we dat samen bereikt hebben.”

“Ik kijk uit naar 4 en 5 juni. De Familie Racedagen zullen twee hele mooie dagen worden met veel spektakel voor de fans. Ik ga me erop voorbereiden veel handtekeningen uit te delen”, besluit Max zijn verhaal op een zonovergoten Circuit Park Zandvoort. 

Voor kaarten die toegang geven tot de Formule 1 Paddock of de hoofdtribune klik je hier.