scroll
Scroll naar benedenvoor het laatste nieuws

Max rijdt sterke race in Bahrein: “Geweldig om op P6 te finishen”

Gepubliceerd op 03 april 2016 door Johan Peeters

Na goed verlopen vrije trainingen op vrijdag en een kwalificatie op zaterdag, waarin hij zich net in de top tien kon positioneren, is Max Verstappen tijdens een enerverende Grand Prix van Bahrein knap als zesde geëindigd. Met deze prestatie revancheert de jongeling zich voor de valse start van het seizoen in Australië twee weken geleden. De bijbehorende acht punten zijn de eerste die Scuderia Toro Rosso ooit in Sakhir scoort. Op het Bahrein International Circuit won Nico Rosberg in zijn Mercedes de race voor Kimi Raikkonen in zijn Ferrari. Regerend wereldkampioen Lewis Hamilton werd in zijn Mercedes derde.

Direct na afloop van de race doet Max opgewekt zijn verhaal tegenover Verstappen.nl: “Het was een top race. Het is geweldig om hier op de zesde plek te eindigen, vooral omdat dit een circuit is dat ons niet ligt. Het ging veel beter dan we voor het weekend verwacht hadden. De keuzes die we gisteren maakten, betaalden zich terug in de race. Dit is een circuit waar je goed kunt inhalen en ik had een paar mooie acties. Jammer dat we Grosjean aan het einde net niet meer konden pakken. De banden werkten goed, de auto lag lekker en de pitstops en strategie waren super. Het hele team heeft het geweldig gedaan en ik heb vandaag veel plezier gehad!"

Tijdens de opwarmronde zien we Sebastian Vettel die met een grote rookwolk achter zijn Ferrari het strijdtoneel al moet verlaten. De start verloopt tumultueus. Hamilton komt slecht weg en komt in de eerste bocht in aanraking met Valtteri Bottas. Beiden kunnen met lichte schade hun weg vervolgen en even later krijgt Bottas voor zijn actie een drive through penalty. Bij de start staat Max op een nieuw setje super zachte banden en ook zijn start verloopt niet vlekkeloos. Hij komt voor de eerste bocht een beetje in het gedrang en verliest een plek aan zijn teamgenoot Carlos Sainz. Hij weet echter uit de problemen te blijven en als de eerste kruitdampen zijn opgetrokken zien we de snelle Nederlander terug in de top tien.

Na elf ronden komt Max binnen voor zijn eerste stop. Er komen zachte banden onder zijn STR11 en hij vervolgt zijn weg. Rosberg rijdt inmiddels met een flinke voorsprong aan de kop van het veld en Sainz is na een lekke band teruggevallen naar de staart van het veld. Max heeft de gang er inmiddels goed inzitten en vecht zich knap naar P6. Een paar seconden voor hem rijdt Romain Grosjean, terwijl hij een flinke voorsprong heeft op Felipe Massa.

Halverwege de race komt Max binnen voor zijn tweede stop. Het team stuurt hem weer de baan op met de medium banden onder zijn Toro Rosso. P10 is op dat moment zijn deel. Na pitstops van concurrenten klimt hij even later met een mooie uitremactie op Daniil Kvyat naar P6.

Met nog tien ronden te gaan moet Max, inmiddels op P4 liggend, nog een stop maken. Met een setje super zachte banden onder zijn auto verliest hij tijdens zijn stop drie plekjes, waarna hij voor de deur van Bottas terugkomt op de baan. Met grote stappen zet hij koers richting de staart van Massa. De Braziliaan is geen partij voor de jonge Limburger die P6 moeiteloos overneemt. Max kan zich nog wel enigszins naar Grosjean toe rijden, maar tot een inhaalpoging komt het niet meer.

Vooraan is van enige spanning geen sprake. Rosberg wint onbedreigd zijn tweede Grand Prix van het seizoen voor Raikkonen en Hamilton.

Uitslag van de Grand Prix van Bahrein:

P Driver                 Team          Time
 1 Nico Rosberg       GER Mercedes      1:33:34.696
 2 Kimi Raikkonen     FIN Ferrari       +10.282s
 3 Lewis Hamilton     GBR Mercedes      +30.148s
 4 Daniel Ricciardo   AUS Red Bull      +62.494s
 5 Romain Grosjean    FRA Haas          +78.299s
 6 Max Verstappen     NED Toro Rosso    +80.929s
 7 Daniil Kvyat       RUS Red Bull      +1 lap
 8 Felipe Massa       BRA Williams      +1 lap
 9 Valtteri Bottas    FIN Williams      +1 lap
10 Stoffel Vandoorne  BEL McLaren       +1 lap
11 Kevin Magnussen    DEN Renault       +1 lap
12 Marcus Ericsson    SWE Sauber        +1 lap
13 Pascal Wehrlein    GER Manor         +1 lap
14 Felipe Nasr        BRA Sauber        +1 lap
15 Nico Hulkenberg    GER Force India   +1 lap
16 Sergio Perez       MEX Force India   +1 lap
17 Rio Haryanto       INA Manor         +1 lap
NC Carlos Sainz       ESP Toro Rosso    DNF
NC Esteban Gutierrez  MEX Haas          DNF
NC Jenson Button      GBR McLaren       DNF
NC Sebastian Vettel   GER Ferrari       DNF
NC Jolyon Palmer      GBR Renault       DNF