scroll
Scroll naar benedenvoor het laatste nieuws

Max zijn voorspellingen voor het komende seizoen

Gepubliceerd op 08 maart 2016 door

De testdagen in Barcelona zijn voor Max Verstappen en Toro Rosso beter verlopen dan voor aanvang werd verwacht. Nu de openingsrace in Australië nadert, is het hoog tijd om met Max te praten over zijn voorspellingen voor het aanstaande Formule 1-seizoen. Wat volgt er nu na het succesvolle debuutjaar? 

"Vorig jaar was echt een super seizoen", vertelt Max aan Formula1.com. "Ik heb goede resultaten behaald, dus meer had ik niet kunnen wensen. Natuurlijk wordt 2016 wat moeilijker omdat de verwachtingen hoger zijn. Maar ik blijf er gewoon kalm onder. Je wilt altijd verder naar voren staan, maar dit hangt niet alleen van je eigen kwaliteiten af. Ik ben onderdeel van een team, van een pakket. En als er niet meer uit dat pakket te halen valt, dan moet je daar genoegen mee nemen. Maar het is natuurlijk geen geheim dat ik hoger wil eindigen in het kampioenschap dan vorig jaar."

Op de vraag wat hij van de nieuwe, 2015 specificatie, Ferrari-krachtbron vindt, zegt Max: "Ik hoop natuurlijk dat hij snel genoeg is. Het is nu al een positieve stap voorwaarts ten opzichte van vorig jaar. De Italiaanse combinatie is erg goed voor het team en bovendien is hij erg betrouwbaar. In de tests hebben we na Mercedes zelfs de meeste ronden gereden. We weten natuurlijk dat we wat pk’s te kort komen ten opzichte van de concurrentie. En aangezien de motor de rest van het jaar ook niet meer verder wordt ontwikkeld, zullen we in het begin van het jaar onze kansen moeten pakken. Tijdens het seizoen moeten we onze wagen goed blijven ontwikkelen om niet teveel terrein te verliezen op andere teams. Maar dit is juist een extra motivatie voor het team." 

Over het chassis van de STR11 kan Max nog niet al te veel zeggen. "De omstandigheden tijdens een test verschillen nogal ten opzichte van een raceweekend. Vooral ’s ochtends is het nog koud, dus zijn de condities nog niet optimaal. Maar ik heb een goed gevoel in de auto. Elke keer als we iets aan de wagen veranderen, dan reageert hij zoals ik dat wil en dat is natuurlijk een heel goed teken." 

Verstappen ziet zijn toekomst in de Formule 1 positief in. "Ik ben erg tevreden bij Toro Rosso. Dit tweede jaar bij Toro Rosso is goed voor mijn ontwikkeling en voor de toekomst ziet het er goed uit, dus daar hoef ik me geen zorgen over te maken. Ik kan me nu volledig focussen op dit seizoen, dus ik zit in een goede positie."

"Ik heb nu een volledig Formule 1 seizoen meegemaakt en heb in dat jaar ontzettend veel geleerd. En dan bedoel ik niet alleen het rijden, maar alles wat komt kijken bij Formule 1-coureur zijn. Het meeste leer je door te praten met verschillende mensen binnen de Formule 1, waarvan je altijd iets opsteekt. Hierdoor leer je deze omgeving te begrijpen. Als een spons probeer je alle waardevolle informatie op te slaan."

Gevraagd naar een realistische voorspelling van het komende seizoen, zegt Max: "In een ideale wereld wil je natuurlijk altijd eerste worden, maar om realistisch te zijn moeten we afwachten wat er in de wagen zit. Als de auto goed is, moeten we zeker goede resultaten kunnen behalen. Vorig jaar heb ik laten zien wat ik kan, en nu hoop ik dat ook te kunnen laten zien, maar dan verder vooraan het veld. Op het moment ziet alles er goed uit. En hopelijk zal het alleen maar beter worden!"