scroll
Scroll naar benedenvoor het laatste nieuws

Max Verstappen genomineerd voor de Laureus World Breakthrough Award

Gepubliceerd op 02 maart 2016 door Niels Hendrix

Max Verstappen is genomineerd voor Laureus Award, de jaarlijkse hoog aangeschreven internationale prijs voor de meest gelauwerde sporters ter wereld. De 18-jarige Formule 1-coureur is een van de zes genomineerden in de categorie World Breakthrough of the Year. De trofeeën worden dit jaar op 18 april in de Duitse hoofdstad Berlijn uitgereikt. 

“Ik ben vereerd om genomineerd te zijn voor de prestigieuze World Breakthrough of the Year Award en ik heb veel waardering voor deze erkenning vanuit de sportwereld. Met twee vierde plaatsen had ik een fantastisch debuutjaar in de Formule 1 en hopelijk volgen er nog vele geweldige seizoenen. Bedankt voor deze nominatie”, aldus Max.

Naast Max zijn de andere genomineerden in de categorie World Breakthrough of the Year Award: het Chileense voetbal team, golfer Jason Day (Australië), bokser Tyson Fury (Groot-Brittannië), zwemmer Adam Peaty (Groot-Brittannië) en golfer Jordan Spieth (USA). Huidig Formule 1-wereldkampioen Lewis Hamilton is genomineerd in de categorie Sportsman, waar in het verleden Michael Schumacher (2002 en 2004) en Sebastian Vettel (2014) aanspraak op hebben gemaakt. 

Een 2.000-koppig panel van ’s werelds meest toonaangevende sportjournalisten, schrijvers en tv-makers heeft een lijst opgesteld van zes genomineerden in elk van de vijf categorieën: Sportsman, Sportswoman, Team, Breakthrough en Comeback. De genomineerden voor twee additionele categorieën – Action Sportsperson en Sportsperson with a Disability – zijn door gespecialiseerde panels bepaald. 

Nu is het aan de leden van de Laureus World Sports Academy om voor alle zeven categorieën hun stem uit te brengen. Deze Academy bestaat uit een gezelschap van 55 van de grootste levende sport legenden, die via sport een positieve bijdrage willen leveren. Daartoe is de Laureus Sport for Good Foundation opgericht, die projecten ondersteunt om via sport het leven van jongeren wereldwijd te verbeteren.