scroll
Scroll naar benedenvoor het laatste nieuws

Max: “We willen veel rijden en aan de afstelling van de auto werken”

Gepubliceerd op 29 februari 2016 door Niels Hendrix

Aan de vooravond van de tweede vierdaagse test op Circuit de Barcelona-Catalunya blikken we met Max Verstappen terug op zijn eerste dagen in de STR11, vorige week. De Scuderia Toro Rosso-coureur is erg tevreden met de vele gereden kilometers. In twee dagen tijd waren het zelfs 231 ronden voor Max. “Je spieren moeten altijd even wennen aan zo’n eerste dag, hoe hard je daar ook voor traint. Maar na mijn tweede dag in de auto had ik er weinig last van, dus dat is positief.”

Afgelopen weekend, tussen beide tests in, combineerde Max het nuttige met het aangename. “Ik heb veel getraind, daar blijf ik hard aan werken. Ook heb ik Barcelona bezocht. Ondanks dat ik het al een paar keer gezien heb, blijft het een mooie stad.”

Dinsdag zit Max weer achter het stuur van de 2016-auto, net als op donderdag. Zijn Spaanse teamgenoot Carlos Sainz rijdt op woensdag en vrijdag in zijn thuisland. Zijn er ondanks de korte tussentijd nog updates aan de auto te verwachten? “We hebben verschillende nieuwigheden op de auto, maar die zal van de buitenkant niet dramatisch anders zijn.”

Wel zal de kleurstelling compleet nieuw zijn, want in plaats van een egaal blauwe auto, zal Toro Rosso nu met de 2016-livery rijden. De officiële presentatie is dinsdagochtend, waarna Max er direct mee aan de slag mag. 

Wat is na je eerste kennismaking van vorige week nu het doel, vragen we hem tenslotte. “Het is belangrijk om weer veel ronden te rijden. Nu ook met andere banden dan de medium compound. Naast veel rijden, gaan we ons richten op de nieuwe onderdelen en de afstelling van de auto. Dat zijn de voornaamste doelen.”