scroll
Scroll naar benedenvoor het laatste nieuws

Max: “Moeten in de eerste races onze kansen grijpen”

Gepubliceerd op 18 februari 2016 door Niels Hendrix

Wie denkt dat Max Verstappen deze dagen in aanloop naar de eerste tests voorafgaand aan het Formule 1-seizoen stil zit, heeft het mis. Zijn vorige werkweek bracht de Scuderia Toro Rosso-coureur in Italië, Zwitserland en Engeland door en deze week werd zijn trainingsschema onderbroken door foto- en video-opnamen in Londen en Maastricht. Aanstaande maandag 22 februari wordt de nieuwe STR11 voor het eerst Circuit de Barcelona-Catalunya op gestuurd en een dag later mag Max achter het stuur plaatsnemen. 

“Ik kijk er naar uit om in de nieuwe auto te zitten. Gespannen ben ik niet”, vertelt Max. “Tijdens de tests bouwen we het rustig op. De dagen in Barcelona zijn bedoeld om de auto beter te leren kennen, de nieuwe motor te testen en om te zien hoe het gaat. Ik ben goed voorbereid op mijn tweede seizoen. Ik ben fysiek sterker, ken de circuits en het team is ook vooruit gegaan. Het ziet er positief uit, maar het blijft afwachten wat de resultaten zullen zijn.”

Zou de nieuwe Toro Rosso sneller kunnen zijn dan zijn grote broer van Red Bull Racing? “Normaal gesproken zou Red Bull voor ons moeten staan. Red Bull heeft nog steeds een van de beste auto’s: zeker eind vorig jaar waren ze sterker dan wij, dus ik denk dat ze dat voort kunnen zetten. Maar het is moeilijk in te schatten, omdat ze een ander pakket met een andere motor hebben.”

Met welke instelling reis je straks af naar Melbourne, voor de eerste Grand Prix? “Ons doel is om daar het derde deel van de kwalificatie te halen en punten te pakken. Hopelijk meer dan één. Maar het is afwachten hoe sterk de andere teams voor de dag komen.”

In de STR11 ligt een 2015-specificatie Ferrari aandrijving. Moeten we er in ons achterhoofd rekening mee houden dat Toro Rosso gedurende het seizoen ingehaald kan worden? “Dat zou zomaar kunnen, denk ik. We hebben een motor die niet doorontwikkeld wordt en dat gebeurt bij de meeste teams wel. Dat is jammer, maar we moeten er zeker in de eerste races onze kansen grijpen. Dat weet het team ook, dus we werken er nu hard aan om dat voor elkaar te krijgen.”

Vorig jaar heeft Max om uiteenlopende redenen ‘strafpunten’ vergaard, maar dat laat hem onberoerd. “Dat ik er zoveel heb, vind ik apart. Maar ik ga er niet minder of anders door racen. Dat zit niet in mijn achterhoofd. Ik geef gewoon vol gas”, besluit Max, zoals het een echte racer betaamt.