scroll
Scroll naar benedenvoor het laatste nieuws

Max tevreden na passen stoeltje in STR11

Gepubliceerd op 10 februari 2016 door Niels Hendrix

Max Verstappen heeft vandaag op de fabriek van Scuderia Toro Rosso voor het eerst in de STR11, de nieuwe bolide voor 2016, gezeten. De 18-jarige Nederlander was deze week drie dagen in Faenza, waar hij op woensdag zijn seatfitting had. Zijn teamgenoot Carlos Sainz was een dag eerder al aan de beurt geweest. 

“Maandag had ik samen met Carlos opnames voor het team, voor de filmpjes die voorafgaand aan elke Grand Prix-weekend online komen. Dat was wel lachen!”, steekt Max van wal tegenover Verstappen.nl. De dinsdag stond volgepland met besprekingen over de nieuwe auto. “Over onze doelstellingen, het concept achter de auto, de geboekte progressie en nieuwe onderdelen op de auto. Het ziet er allemaal spannend uit. Er was veel te vertellen en bespreken.”

Max zat vandaag voor het eerst in zijn nieuwe cockpit, om een stoeltje te passen. “We hebben twee stoeltjes gemaakt. Het team heeft dat snel voor elkaar gekregen, het ging allemaal prima.” Het schuimen van een zitje is tamelijk tijdrovend, legt Max uit: “Als het schuim na ongeveer een kwartier hard is geworden, wordt het stoeltje bijgesneden en glad gemaakt om het perfect te krijgen. Dat heeft tijd nodig. Er is ook meteen gekeken naar de pedalen, de stuurhoogte en mijn zithoogte.”

Max vervolgt zijn werkweek in Zwitserland, waar hij donderdag een medische controle heeft. Tijdens die reguliere check worden zijn lichamelijke condities onder de loep genomen. Op vrijdag mag Max vervolgens voor het eerst “rijden” met de nieuwe auto, al zij dat nog virtueel. 

“Vrijdag zit ik bij Red Bull in de simulator en rijd ik voor de eerste keer met de nieuwe 2016-configuratie. De simulator benadert de werkelijkheid erg goed, dus ik ben benieuwd. Hoe het daadwerkelijk op het circuit zal gaan, is daarna afwachten. We hebben veel updates en zullen zien hoe ver die ons brengen.”

“Het waren een paar intensieve maanden, waarin ik me fysiek heb voorbereid. Ik ben klaar voor het nieuwe seizoen, dat erg interessant wordt. Hopelijk kunnen we veel punten scoren. Ik kijk erg uit naar mijn tweede seizoen in de Formule 1!”