scroll
Scroll naar benedenvoor het laatste nieuws

Max geeft aftrap voor Exact Sales Kickoff

Gepubliceerd op 05 februari 2016 door Niels Hendrix

Max Verstappen was afgelopen woensdag te gast bij de Exact Sales Kickoff 2016, waar hij door Erik van der Meijden, CEO van Exact, enthousiast werd ontvangen. Ten overstaan van een volle zaal met 350 internationale medewerkers van de business software leverancier, had het tweetal een kort gesprek. 

Als je op tv terug ziet hoe je een inhaalactie maakt, wat gaat er dan door je heen als je die manoeuvres bekijkt? “Dat levert me een grote glimlach op. Inhalen tijdens een race, met die hoge snelheden, is altijd moeilijk en gevaarlijk. Het is dan achteraf mooi om te zien als het allemaal goed ging”, vertelt Max in het Hilton in Rotterdam.

Waarom heb je afgelopen jaar voor Exact gekozen als partner? “Volgens mij denken we over veel zaken hetzelfde. We willen groeien, we willen de beste worden. Ik in mijn sport en Exact in haar bedrijfstak. Ik vind het erg mooi dat we dezelfde ambitie delen. Dat is voor mij de belangrijkste reden geweest om het partnerschap met Exact aan te gaan.”

Kun je iets vertellen over komend seizoen, met de Ferrari-aandrijving in de Toro Rosso? Wat zijn je verwachtingen? Max: “We hebben een nieuwe motor, met meer pk’s en daar ben ik erg blij mee. Natuurlijk is het een 2015-specificatie power unit, maar voor ons is het een grote stap vooruit. Onze nieuwe auto zal een grote vooruitgang zijn. Natuurlijk moeten we afwachten wat de andere teams doen, want ook zij maken stappen. Ik kijk erg uit naar het nieuwe seizoen. Afgelopen jaar was al geweldig. Ik heb veel geleerd en ben klaar voor het gevecht van dit jaar.”

Nadat Van der Meijden de microfoon weer heeft overgedragen aan de gastheer Wiegert de Vos, wordt Max gevraagd wat zijn voornaamste bezigheid is tijdens de voorbereidingsperiode waar hij nu in zit. “Veel fysieke training in de sportschool, of buiten als het weer het toelaat. Dat is wat ik voornamelijk doe in januari en februari. We mogen als coureurs niet te zwaar of een body builder worden, dus we hangen weinig aan de gewichten. Ik doe veel oefeningen met behulp van mijn eigen lichaam.”

Wat is voor jou de belangrijkste persoon binnen je team? “Dat is mijn race-engineer. Gedurende de week bellen we veel, vooral nu, om op de hoogte te blijven van de ontwikkelingen aan de auto. Gedurende het seizoen praten we over wat we kunnen verbeteren in onze werkmethodes of afstelling van de auto. Ik denk dat het belangrijk is om in contact te blijven met het team en door je interesse te tonen, motiveer je hen ook. Ik probeer de fabriek in Italië vaak te bezoeken. Het team werkt voor mij en ik denk dat het goed is als ze mijn gezicht in Faenza zien.”

Wat gebeurt daar nu op de fabriek van Toro Rosso? “Er wordt 24/7 keihard gewerkt. De aankondiging met de motor was erg laat en het was een flinke kluif voor het team om alles gereed te krijgen. Maar op dit moment loopt alles volgens schema.”

Hoe groot verwacht je dat de vooruitgang zal zijn? “Met de nieuwe motor denk ik acht tienden tot een seconde per ronde. Dat is voor ons enorm, dus we kijken er erg naar uit. Ik kan niet wachten tot ik in de nieuwe auto zit.”

Na enkele vragen uit het publiek volgt op het podium een kleine work-out onder leiding van de fitness trainer van Exact. De zaal volgt gedwee de bewegingen van Max, die de oefeningen met elastieken rekbanden gewend is. Het is voor Max een mooie warming-up voor hij die middag in de sportschool weer zijn eigen training hervat.