scroll
Scroll naar benedenvoor het laatste nieuws

De uitdagingen van een demo in de sneeuw

Gepubliceerd op 14 januari 2016 door Niels Hendrix

Bij de Formule 1 demo van Max Verstappen door de besneeuwde piste in Kitzbühel komt veel kijken. Het Red Bull demo team legt bij monde van Mark Willis uit wat er aan de – met helikopter ingevlogen – RB7 is aangepast. 

“Met deze lage temperaturen zijn de uitdagingen voor ons enorm. Een maand geleden reed deze auto nog in Australië, bij 35 graden hitte. We zijn op stranden, zoutvlaktes en veel verschillende terreinen geweest, maar altijd bij hoge temperaturen. Dit is de eerste keer dat we in de echte kou rijden.”

Dat vergt de nodig afstellingen, legt Willis uit: “De engineers moeten de mapping van de motor aanpassen om de auto beter hanteerbaar te maken, zodat Max meer controle heeft over zijn gaspedaal. Het is een 800pk achterwiel aangedreven auto en op sneeuw vormt dat voor een coureur een grote uitdaging. De hebben speciale banden met noppen, die hopelijk voldoende grip geven.”

“Behalve aanpassingen in de software kunnen we niet veel veranderen. Max heeft nog nooit met zoveel vermogen op sneeuw gereden, dus het wordt interessant om te zien hoe hij dat vindt. En of hij er net zo goed mee overweg kan als op een circuit!”

Klik hier voor actiefoto’s vanuit Kitzbühel.