scroll
Scroll naar benedenvoor het laatste nieuws

De Formule 1-testdagen op een rij

Gepubliceerd op 13 januari 2016 door Niels Hendrix

Sinds testen in de Formule 1 aan banden is gelegd, is het aantal testdagen dit jaar verder ingeperkt tot twee tests voorafgaand aan het seizoen en vier dagen tijdens het seizoen.

Het F1-jaar 2016 trapt in Barcelona af met twee gezamenlijke tests: van 22 t/m 25 februari en van 1 t/m 4 maart. Tijdens het seizoen zullen Barcelona en Silverstone de gastheer vormen van de tests, daar waar dat vorig jaar nog op de Red Bull Ring was in plaats van in Groot-Brittannië.

Deze twee tweedaagse tests zijn op de dinsdag en woensdag na de Grand Prix. Dat betekent dat er op 17 en 18 mei actie is op Barcelona en op 12 en 13 juli op Silverstone. Tijdens tenminste twee van deze vier testdagen moeten de teams zogenaamde rookies inzetten.

Verder zijn er met het oog op de reglementswijzigingen voor 2017 een aantal bandentests voor Pirelli, waarvan de data nog moeten worden bevestigd. Wel staat al vast dat later deze maand (25 en 26 januari) op Paul Ricard gereden zal worden door Red Bull (Daniel Ricciardo en Daniil Kvyat), McLaren en Ferrari. Deze test zal nog met 2015-auto’s zijn.